Conecteaza-te pe Twitter

Pescador sub pavilion Turcia, cu sute de kilograme de calcan la bord, în Marea Neagră

0 Shares

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, interceptând pe Marea Neagră, la aproximativ 100 de kilometri travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador sub pavilion Turcia, la bordul căruia au descoperit sute de kilograme de pește din specia calcan fără documente legale.

În data de 26.05.2014, în jurul orei 00.45, în baza unei informații a lucrătorilor din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului de la Marea Neagră (SCOMAR), polițiștii de frontieră din cadrul G.N. Sulina au desfășurat o acțiune privind combaterea braconajului piscicol pentru verificarea unei ambarcațiuni suspecte, care desfășura activități de pescuit pe Marea Neagră.

Astfel, o ambarcațiune a Gărzii de Coastă a interceptat, în jurul orei 05.35, la aproximativ 100 de kilometri travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador sub pavilion Turcia, cu nouă marinari turci la bord.

În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit la bord sute de kilograme de pește din specia calcan, pentru care membrii echipajului nu au putut prezenta documente justificative.

Pescadorul este escortat de ambarcațiunea Gărzii de Coastă spre portul Sulina pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

În data de 24.05.2014, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au desfășurat un plan comun de acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța, descoperind plase de pescuit din relon, în lungime totală de 600 metri, abandonate în Marea Neagră.

Plasele, care conțineau și o captură de pește din specia calcan, în greutate de 76 kilograme, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările în acest caz sunt continuate alături de reprezentanții A.N.P.A.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.