Conecteaza-te pe Twitter

Percheziții la suspecții de fraude informatice

0 Shares

DIICOTPoliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, cu sprijinul D.C.C.O. – I.G.P.R., I.J.J. Constanţa şi D.G.J.M. Bucureşti, au efectuat 26 de percheziţii, în Constanţa, Tulcea, Ilfov şi Olt, la locuinţele mai multor persoane suspectate de fraude informatice care ar fi obţinut fără drept datele unor conturi pe care le-au folosit pentru cumpărături on-line din străinătate. Bunurile erau trimise în România, unde erau valorificate, iar banii erau însuşiţi de membrii grupării. . De asemenea, în cauză s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Germania, patru dintre membrii grupării fiind arestaţi acolo pentru fapte similare. Suportul informativ a fost asigurat de S.R.I..
Cei în cauză sunt suspectaţi că, prin activităţi de tip phishing, au obţinut datele mai multor conturi pe care le-au folosit ulterior pentru a efectua cumpărături pe site-uri din străinătate. Bunurile astfel procurate erau trimise în România, unde erau valorificate, banii obţinuţi fiind însuşiţi de membrii grupării. Prejudiciul estimat, până în prezent, este de circa 300.000 de euro. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate mai multe computere, parfumuri, un autoturism de lux, sute de articole sportive despre care existau indicii că au fost comandate din străinătate prin intermediul conturilor compromise, urmând a fi valorificate. Valoarea totală a bunurilor ridicate până în prezent este de aproximativ 150.000 de euro. În urma probatoriului administrat în cauză, şapte persoane au fost reţinute şi urmează ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, alte patru persoane care în prezent nu se află în ţară, urmează să fie propuse pentru arestare preventivă.

Cercetările în cauză se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic şi fraude informatice.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.