Click pentru a te abona

Pact Global adoptat la Reuniunea Audierilor Parlamentare de la Organizația Națiunilor Unite, New York

76 Shares

Deputatul liberal Vasile Gudu face parte din delegația română care participă zilele acestea la Reuniune a Audierilor Parlamentare de la Organizația Națiunilor Unite, desfășurată la New York sub egida Uniunii Interparlamentare (21-23 Februarie 2019)

“Audierea parlamentară din acest an își propune revizuirea sistemului multilateral pentru a se asigura că toate țările pot contribui la deciziile care afectează comunitate internațională de pe planetă, drept pentru care s-a  discutat modul în care politicile și instituțiile naționale pot consolida sistemul multilateral pe toate coordonatele.

În condițiile în care comunitatea internațională se confruntă cu o serie de probleme complexe care afectează în mod structural toate statele lumii și vorbim despre schimbările climatice, migrația, dezvoltarea durabilă sau dezarmarea nucleară, resurse, s-a conturat conștientizarea nevoii urgente de implicare a parlamentelor într-o discuție privind viitorul multilateralismului pentru fie reînnoită încrederea în sistemul multilateral în jurul Organizației Națiunilor Unite.

Pornind de la principalele întrebări majore care preocupă politica externă a fiecărui stat,  cum ar fi:  percepția publicului asupra Națiunilor Unite și a societății multilaterale astăzi sau felul în care se adaptează instituțiile multilaterale noii ere,  a modului  în care pot contribui parlamentarii la transformarea Națiunilor Unite într-un mod mai relevant în întreaga lume, s-a relevat necesitatea adoptării unui Pact Global, care să asigure o migraţie sigură, ordonată şi regulată, cu  acces la educaţie, la sănătate, la justiţie şi la muncă, la cele mai bune practici pentru ca migranţii să trăiască în demnitate în ţările în care aleg să trăiască, din diverse motive, să nu se transforme într-un pericol pentru ei și pentru cei din jur” a declarat deputatul liberal Vasile Gudu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.