Conecteaza-te pe Twitter

Ovidiu Tender se “leapădă” de Fly Romania care i-ar fi adus un prejudiciu de 400.000 de euro

0 Shares

„Banii trebuie să fie pe undeva”.  Omul de afaceri spune că Fly Romania este o societate cu capital privat, proprietatea lui Cătălin Buțu, fost CEO la Ten Airways, și că i-ar fi adus prejudicii materiale și de imagine firmei sale, Ten Airways. Ovidiu Tender crede că banii trebuie să fie pe undeva și că, dacă s-au făcut fraude, el însuși va face plângere penală. Oamenii care și-au cumpărat bilete în lunile mai-iunie-iulie și s-au văzut nevoiți să-și cumpere alte bilete cu prețuri mult mai mari, cred că este o farsă proastă, o excrocherie dezvoltată pe spatele celor care-și câștigă cu greu existența muncind în străinătate.

Fly-Romania

” Ten, în dorinţa de a avea asigurată activitatea întregul an a încheiat un contract de prestări servicii cu Fly, pentru a pune la dispoziţia Fly aeronave şi personal specializat pentru efectuarea de zboruri la comanda Fly, care avea întreaga activitate comercială în propria responsabilitate. Văzând însă că lucrurile încep să ia o turnură nefavorabilă atât pentru noi, cât şi pentru clienţi, am dispus un control în urma căruia au rezultat deficiențe manageriale grave, urmate de pierderi financiare. Din relaţia pe care Buţu şi-a creat-o cu propria lui companie, Fly România, a rezultat un important debit al Fly către Ten, cifrat la 400.000 de euro”, a declarat pentru Mediafax Ovidiu Tender.

„Singurul acţionar în companie este Cătălin Buţu. S-a pus problema să devenim acţionari dacă lucrurile merg bine. La un moment dat, după o lună- două, ne-am trezit că avem de încasat de la Fly România foarte mulţi bani. Atunci lucrurile au început să se schimbe. Am pus întrebări de ce nu achită aceste sume. I-am recomandat să-şi dea demisia de la compania mea, pentru că nu pot să fiu de acord să-şi creeze o căpuşă pe lângă Ten Airways. A plecat cu tot cu frma care opera Fly România, care nu mai are sediul la noi”, a continuat Tender pentru Mediafax.

Pe de altă parte, Fly Romania a anunțat printr-un comunicat de presă că anularea zborurilor din ultimele două luni au fost cauzate de motive operaționale:

„Fly România îşi cere scuze tuturor pasagerilor care au achiziţionat bilete pentru neplăcerile aduse prin modificarea, respectiv anularea zborurilor din ultima perioadă. Compania precizează totodată că toate aceste modificări au fost cauzate de motive operaţionale, independente de voinţa companiei şi în ciuda eforturilor depuse în mod susţinut. (…) Motivul anulării curselor este de ordin operaţional, procesatorul de plăţi a blocat plăţile către Fly România, fără preaviz, motivând o evaluare de risc nejustificată bazată pe gradul de încărcare a curselor. Lipsa fondurilor a dus la imposibilitatea operării curselor, generând o scădere imediată a încrederii pasagerilor şi respectiv a încetării vânzărilor”, se arată într-un comunicat al operatorului aerian.

Surse de la Aeroportul Intrernațional Delta Dunării ne-au declarat că Fly Romania le-a făcut probleme foarte mari într-o perioadă în care se lucrează la modernizarea aeroportului.

Declarația omului de afaceri Ovidiu Tender vine după ce în urmă cu cca. o săptămână președintele Consiliului Județean Tulcea, Teodorescu Horia, s-a declarat extrem de nemulțumit de felul în care compania aeriană a înțeles colaborarea cu aeroportul tulcean și că s-au demarat deja diligențele necesare pentru colaborarea cu o altă firmă :

„Sunt dezgustat de situaţia în care i-au pus cei de la Fly Romania pe cei care şi-au cumpărat bilete şi, din păcate, orice încercare de a mea de a interveni pe lângă conducerea companiei a fost un eşec, deoarece nu mi-au răspuns la telefon nici domnul Tender şi nici vreun director al companiei. Cei din conducerea aeroportului, care aş vrea să subliniez că nu au nicio vină pentru anularea curselor, mi-au spus că ar fi vorba despre unele reparaţii curente ale aeonavelor în această perioadă şi că se va reveni la cursele regulate din luna august” (Horia Teodorescu, președinte Consiliul Județean Tulcea).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.