Conecteaza-te pe Twitter

Ordonanță de Urgență:evaziunea fiscală,accesul ilegal la sisteme informatice, cerșetoria, nu mai sunt cercetate de DIICOT

0 Shares

*am adus DIICOT, în oglindă, la nivelul DNA (Ministrul Justiției)

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgență prin care este DIICOT va fi organizată după noi reguli și i se modifică unele din competențe:

Untitled-1

„Am eliminat competența DIICOT în urmărirea penală a anumitor infracțiuni, cum ar fi bancruta simplă, accesul ilegal la un sistem informatic, cerșetoria, exploatarea cerșetoriei și cel mai important — evaziunea fiscală. Am făcut acest lucru pentru că, după cum știți, evaziunea fiscală este un obiectiv de interes național strategic și pentru că împărțirea de competențe între parchetele obișnuite și direcțiile specializate cum este DIICOT nu aduce întotdeauna cele mai multe rezultate. Ne-am gândit că este bine ca evaziunea fiscală să fie în competența exclusivă a unui singur tip de parchete, să spunem, altele decât direcțiile specializate, astfel încât să putem vedea într-un termen scurt dacă se pot obține rezultate mai bune în combaterea acestui fenomen”, a declarat ieri ministrul Justiției, Raluca Prună.

„Am inclus procurorul șef al DIICOT, alături de procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și procurorul șef al DNA, între persoanele care au competența de a exercita control asupra procurorilor din subordine. Am completat prerogativa funcției de conducere pentru procurorul șef al DIICOT prin numirea directă a Comisiei de interviu în vederea numirii în funcția de procuror în cadrul Direcției și am reglementat funcționarea Departamentului economico-financiar precum și modul de ocupare a funcției de manager economic la DIICOT. Pe scurt, ce am făcut a fost să aducem DIICOT în oglindă la nivelul DNA, știut fiind faptul că și o direcție și cealaltă sunt direcții specializare din cadrul Ministerului Public, ținând cont că ambele sunt direcții specializare”, a adăugat ministrul justiției.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.