Iohannis Președintele României

Oportunități de dezvoltare a agroturismului în nordul județului Tulcea, Munții Măcin-Dunărea Veche

414 Shares

Grupul de Acțiune Locală Munții Măcin-Dunărea Veche a obținut subvenționarea cu câte 5000 de euro pentru amenajarea uneia dintre camerele din locuința personală pentru turism.

“Este exemplul care confirmă regula conform căreia atunci când se implică membrii comunității, sprijinul Guvernului se simte imediat în realitatea cotidiană. În cazul acesta vorbim despre 16 comunități care fac parte dintr-un  parteneriat public-privat autorizat de Ministerul Agriculturii pentru a desfăşura activităţi specifice implementării Strategiei de dezvoltare locală a teritoriului Munţii Măcinului – Dunărea Veche, în cadrul Măsurii 19 Leader a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, Membru al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

“Zona de nord a Dobrogei este extrem de ofertantă în sensul că aici natura a fost foarte darnică: Nu avem doar Rezervația Biosferei Delta Dunării dar avem și Munții Măcin, unii dintre cei mai bătrâni munți din Europa, masive întinse de pădure, situri arheologice, mănăstiri și tradiții extraordinare. Din păcate zona nu are dezvoltată o rețea de cazare pentru turiștii care descoperă ineditul oferit de natură iar oamenii nu au potențialul financiar necesar investițiilor în structuri de cazare. Acești oameni au găsit soluția și, cu bani europeni amenajează camere pentru cazarea turiștilor în locuințele lor. Acel agro-turism traditional care a prins foarte bine în multe regiuni ale României si care oferă o șansă în plus dezvoltării acestei zone.

Subvenționarea cu 5000 de euro pentru amenajarea unei camere cu sală de mese și grup sanitar în propria locuință este cu mult mai facilă decât accesarea unor finanțări pentru pensiuni sau moteluri. Acesta cred că poate fi începutul. Un început promițător pe care-l aplaud și-i felicit pe toți cei care descoperă în fapt toate porțile deschise de Guvernul României pentru dezvoltarea unor zone turistice încă nedescoperite dar cu un potential uriaș” a mai spus deputatul social democrat.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.