Conecteaza-te pe Twitter

O navă cu 2600 de tone de sare și 12 oameni la bord, a eșuat la Sulina

0 Shares

O navă cargo cu 12 marinari la bord a eşuat în cursul nopții de marți spre miercuri (7-8 oct. a.c.) pe braţul Sulina, în zona farului nou, pe digul de sud. Fortuna S, o navă de 81,64  de metri lungime și 14,28 metri lățime, construită în 1970 se afla sub pavilionul Republicii Moldova, era încărcată cu 2600 tone de sare din Siria, trecuse în urmă cu zece ore prin Istanbul și trebuia să ajungă la Giurgiulești.

Nava-Sulina01

Furtuna și valurile au îngreunat operațiunile de salvare inițiate chiar de membrii echipajului iar corpul navei s-a izbit de dig iar un volum mare de apă a pătruns în tanc. Un elicopter IAR 330 Puma navalizat, de la baza militară Tuzla a intervenit pentru salvarea membrilor echipajului conform informațiilor Ministerul Apărării Naţionale.

Misiunea de salvare a fost executată la solicitarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Un elicopter IAR 330 Puma navalizat a intervenit în cursul dimineții, începând cu ora 6.45, pentru evacuarea echipajului navei (format din 9 sirieni și un român – echipajul propriuzis al navei, plus doi piloți) după ce aceștia au încercat timp de mai multe ore să repună nava pe poziție cu mijloace proprii.

Cele 12 persoane au fost transportate cu elicopterul de la bordul navei pe uscat, lângă farul nou de la Sulina, de unde au fost preluate de Căpitănia Portului Sulina și au fost aduși în oraș unde au fost consultați din punct de vedere medical.

Conform comunicatului MApN, o echipă de scafandri militari era pregătită pe aerodromul de la Mihail Kogălniceanu pentru intervenții în caz de necesitate.

Căpitănia Portului Sulina a declarat că nava nu blochează circulaţia pe şenalul navigabil. O anchetă va determina cauzele naufragiului .

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.