Iohannis Președintele României

Noutăți de la Frontieră

0 Shares

Trei migranţi pakistanezi depistaţi la ‘frontiera verde’ de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat trei cetăţeni pakistanezi care au trecut ilegal ‘frontiera verde’ în România, pe jos, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen. În data 06.01.2014, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 08.40, poliţiştii de frontieră au identificat, în apropierea localităţii de frontieră Almalău din judeţul Constanţa, un grup format din trei persoane de sex masculin.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârste între 22 şi 30 ani, care au ales să intre ilegal în România, prin trecerea pe jos a ‘frontierei verzi’ dinspre Bulgaria. infractiuniCei trei bărbaţi pakistanezi au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen. Întregul grup de migranţi a fost predat, în cursul zilei de 06.12.2013, autorităţilor de frontieră din Bulgaria conform protocolului existent între cele două state.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor pakistanezi actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de ‘intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat’, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din OUG 105/2001. Alfa Romeo cu certificat de înmatriculare fals, descoperită în PTF Negru Vodă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în PTF Negru Vodă un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Bulgaria, pentru care conducătorul auto a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.
În data de 06.11.2014, în jurul orei 10.40, în PTF Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român N.C., în vârstă de 48 ani, care conducea un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Bulgaria. Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat de înmatriculare care prezenta indicii de falsificare. Bărbatul, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ‘uz de fals’, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 Cod Penal.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.