Conecteaza-te pe Twitter

Norme privind accesul şi desfăşurarea activităţii de valorificare a resursei stuficole neconcesionate din Rezervaţia Biosferei Delta Dunarii

0 Shares

Colegiul Executiv şi Comisia Internă de Analiză a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a aprobat Normele privind accesul şi desfăşurarea activităţii de valorificare a resursei stuficole neconcesionate din domeniul public al statului din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).
Activitatea de valorificare a resursei stuficole pe teritoriul RBDD se desfăşoară conform prevederilor din Legea 82/1993, privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, cu modificările şi completările ulterioare şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare şi ale planurilor de management şi/sau regulamentelor ariilor naturale protejate aprobate. Accesul şi atribuirea dreptului de valorificare a resursei stuficole se face în baza permiselor şi a autorizaţiilor emise de ARBDD.
Activitatea de valorificare a resursei stuficole se poate face în scop comercial şi scop gospodăresc. Pentru nevoile gospodăreşti se poate recolta o cantitate maximă de 5 tone din zone stabilite de Administraţie.
Alocarea resursei stuficole pentru valorificare în scop comercial se face în zonele din vecinătatea domiciliului solicitantului. În cazul în care într-o zonă stuficolă nu sunt solicitări de valorificare comercială din partea populaţiei din localităţile învecinate respectivei zone, atunci se pot acorda permise de recoltare şi solicitanţilor cu domiciliul în alte localităţi din Rezervaţie sau din localităţile limitrofe.
Administraţia stabileşte anual cotele admisibile pentru exploatarea stufului pe baza studiilor de evaluare a resurselor stuficole elaborate de instituţii de cercetare specializate acreditate conform legii, cantităţi care vor fi trecute în permise.
Permisele eliberate de Administraţie pot fi suspendate sau retrase, prin decizia Guvernatorului Administraţiei pe baza constatărilor personalului cu drept de inspecţie şi control prevăzut în Legea 82/1993. În termen de 30 de zile de la eliberarea permisului, titularul va prezenta dovada plăţii taxei de acces la resursă de la Consiliul Local în raza căruia îşi desfăşura activitatea de recoltare a stufului.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.