Click pentru a te abona

Nava Feyza, cu 3149 tone de porumb, sub pavilion panamez, a eșuat astăzi pe canalul Sulina

1 Shares

Feyza

Azi, duminică, 3 noiembrie, în jurul orei 9,30 a.m., nava maritimă Feyza, ce naviga sub pavilion panamez  în aval pe canalul Sulina, de la Brăila pentru ieşire la mare cu destinaţia Brindisi (Italia), încărcată cu 3149 tone de porumb, a eşuat la malul drept al canalului, zona Mm.21 1/2 . Nu au fost reclamate victime sau avarii deosebite la corpul navei, nu s-a produs poluare pe Dunăre, şenalul navigabil nu a fost blocat.  Din declaraţiile comandantului şi ale pilotului navei a rezultat faptul că eşuarea s-a produs ca urmare a blocării cârmei la tribord.

O echipă din cadrul Căpităniei Zonale Tulcea condusă de Căpitan Șef de Port Ichim Iulian Dan s-a deplasat la faţa locului pentru primele măsuri. În jurul orei 13.30-14,30, nava a fost dezeşuată cu ajutorul remorcherului Galaţi 3, proprietatea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos RA Galaţi.

Nu au fost constatate infiltraţii de apă la corpul navei sau poluare. Nu au fost semnalate victime. Şenalul navigabil nu a fost blocat. Pentru că nava a rămas cu cârma blocată într-un bord, aceasta a fost remorcată de remorcher Galaţi-3 până la locul de ancorare de la Mila marină 23-canal Sulina, unde a fost ancorată în siguranţă.

Urmează a fi reparată instalaţia de guvernare a navei şi efectuată o inspecţie în vederea reconfirmării clasei acesteia.

Căpitănia Zonală Tulcea a deschis o anchetă în vederea stabilirii cauzelor care au determinat accidentul acetui cargou de cca.90 de metri lungime construit în 1982.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.