Conecteaza-te pe Twitter

Modificările aduse Legii achizițiilor publice, simplifică derularea procedurilor după modelul Comisiei Europene

1 Shares

Deputatul social democrat, Lucian Simion, ne-a declarat că debirocratizarea Legii achizițiilor publice simplifică în mod semnificativ procedura de derulare iar termenele reduse și clarificarea atribuțiilor instituționale vor ajuta investitorii să înceapă efectiv lucrările într-un timp rezonabil.

„Vorbim despre o legislație clară, cu mult mai simplă, menită să conducă la realizarea eficientă a proiectelor cu termene rezonabile. În noua formulă se debirocratizează în mod semnificativ procedura de derulare, sunt reduse  termenele și sunt descurajeate contestațiile abuzive, sunt clarificate atribuțiile instituționale care îngreunează, uneori blochează, investițiile publice. Prin modificările aduse Legii achizițiilor publice sunt descurajate contestațiile nejustificate prin introducerea cauțiunii pentru depunerea contestațiilor la CNSC și prin impunerea unei taxe pentru depunerea plângerilor la Curtea de Apel.

Vorbim despre simplificarea procedurii de contestare pentru că sunt eliminate notificările prealabile, se impun reguli clare pentru emiterea deciziilor CNSC, sunt reduse termenele de soluționare a plângerilor la Curtea de Apel.

După semnarea contractului de achiziție singura autoritate care va mai controla legalitatea atribuirii va fi Curtea de Conturi, deasemenea, se elimină, practic, controlul dublu ca urmare a faptului că se reduce numărul de etape de evaluare a ofertelor la maximum patru și se simplifică achiziția directă după modelul Comisiei Europene.

Da, cred că este un pas important pentru eficientizarea sistemului de achiziții publice și pentru demararea investițiilor propriu-zise cu mult mai repede fără să mai existe riscul de a se pierde finanțarea în hățișul unor contestații fără de sfârșit” a concluzionat deputatul social democrat, Simion Lucian Eduard.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.