Conecteaza-te pe Twitter

Miniportul de la Murighiol – unul dintre proiectele strategice ale judeţului Tulcea

0 Shares

Miniport-Murighiol-02Cheu de acostare, rampă pentru ridicare-lansare nave, clădire administrativă, atelier de reparaţii nave, parcare, acestea sunt principalele elemente ale investiţiei de la Murighiol. Prin acelaşi proiect va fi amenajată insuliţa existentă, iar accesul spre această zonă va fi realizat printr-o pasarelă. Turiștii care vizitează Delta Dunării sunt primii beneficiari ai unor astfel de investiții de infrastructură.

Proiectul urmează să fie depus spre finanţare în baza programelor regionale gândite pentru perioada 2014-2020,conform declarației  preşedintelui  Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Este vorba despre o investiţie dorită încă din anul 2006, atunci când au fost  iniţiată Hotărârea de Guvern 1762/2006 pentru realizarea unor studii de fezabilitate pe subprogramul „Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre“, proiectul privind miniportul de la Murighiol va fi depus spre finanţare în perioada de accesare 2014-2020. „Având în vedere oportunităţile de finanţare preconizate prin programele regionale în perioada 2014-2020 s-a decis introducerea acestui proiect pe lista proiectelor strategice ale judeţului Tulcea“, a precizat șeful Consiliului Judeţean Tulcea. Proiectul are o valoare totală  aproximată la 10 milioane de euro şi prevede amenajarea unui cheu de acostare, a unei rampe pentru ridicare-lansare nave, construcţia unei clădiri administrative, respectiv a unui atelier de reparaţii nave. De asemenea, prin acest proiect se doreşte amenajarea insuliţei apărute în timp în zonă (acolo unde va exista o zonă recreativă), realizarea unui pasarele pietonale care să facă legătura între miniport şi insulă, dar şi a unei parcări exterioare. Investiţia urmează să fie gata în termen de 20 de luni, spun oficialii Consiliului Judeţean Tulcea.

Lungimea totală a frontonului de acostare ajunge la 1.100 de metri lungime, iar acest miniport are o capacitate de 120 de ambarcaţiuni, dintre care 84 cu o lungime mai mică de 8 metri, 12 cu o lungime cuprinsă între 8 şi 10 metri şi 24 de ambarcaţiuni cu o lungime de 10-24 de metri.

Nu este singura investiţie de acest tip gândită pentru judeţul Tulcea. La momentul de faţă, investiţia similară de la Enisala este deja proiectată, astfel că imediat după identificarea unei surse de finanţare pot fi începute licitaţiile. În cazul proiectului de la Enisala, este vorba despre o investiţie de 6,2 milioane de euro, iar capacitatea miniportului este de 155 de nave în plutire şi 75 de nave pe platforme.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.