Conecteaza-te pe Twitter

Manualul digital al turistului în Rezervația Biosferei Delta Dunării

0 Shares

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a realizat Manualul Digital al Turistului în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (Digital Tourist Handbook in Danube Delta Biosphere Reserve), o aplicaţie informatică transferabilă pentru dispozitivele mobile, instrument de ghidare al vizitatorilor, ce oferă informaţii utile despre Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) şi permite poziţionarea acestora în teren utilizând dispozitivul mobil.

lebede

Manualul Digital al Turistului în RBDD constituie o interfaţă pentru dispozitivele mobile, atât telefoane smartphone cât şi tabletă, fiind un instrument de informare şi conştientizare care să încurajeze un comportament adecvat al vizitatorilor.

Informaţiile utile disponibile se referă la: harta Deltei Dunării, traseele turistice autorizate din RBDD – 15 trasee navale şi 9 trasee terestre, informaţii despre zonele strict protejate ale Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, informaţii detaliate despre cultura şi istoria zonei, sfaturi de călătorie, localizarea în teren, reguli de vizitare, vizualizare fotografii reprezentative. Aplicaţia conţine o secţiune “Urgenţe” unde sunt prezentate informaţii esenţiale în cazul în care un vizitator se rătăceşte sau are nevoie de ajutor.

Turistul se poate poziţiona în teren pe hartă, să identifice traseul turistic pe care se găseşte, să acceseze informaţii despre zona în care se află, principalele obiective turistice naturale şi antropice, dar şi apropierea de zonele strict protejate, în care accesul este interzis.

Aplicaţia funcţionează integral şi offline, toate fişierele şi programele necesare fiind incluse în pachetul de instalare, astfel vizitatorii pot consulta aplicaţia atât acasă, cât şi pe teren. Toate datele necesare sunt stocate pe telefon / tabletă, astfel încât nu este necesară conectivitate GSM sau Wireless pentru ca aplicaţia să fie folosită cu toate funcţionalităţile.

Alegerea tehnologiei folosite s-a făcut având la bază posibilităţile tehnice actuale, dar şi eventualitatea extinderii facile a aplicaţiei astfel încât aceasta să poată fi accesată şi de pe alte dispozitive.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.