Click pentru a te abona

Mandate pentru hackeri, membri ai „Anonymous România”

0 Shares

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Structura Centrală şi polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate (D.C.C.O.)  au neutralizat activitatea infracţională a persoanelor care, în repetate rânduri, au accesat fără drept sistemele informatice ale unor instituţii şi autorităţi publice autohtone, alterând integritatea datelor informatice.

Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că  doi tineri  – unul în vârstă de 18 ani, din Galaţi, care este membru al comunităţii de hackeri autointitulată „Anonymous România”, şi celălalt în vârstă de 17 ani, din Bucureşti – au executat atacurile informatice derulate în perioada septembrie – octombrie asupra site-ului Poliţiei Române şi asupra unui număr mare de subdomenii (site-urilor unui număr de douăzeci de Inspectorate Judeţene de Poliţie din ţară), precum şi asupra site-ului unei unităţi administrativ teritoriale (site-ul primăriei comunei Vlădeşti, judeţul Galaţi),  atacuri prin care au fost afectate atât disponibilitatea cât şi integritatea conţinutului datelor informatice stocate în cadrul respectivelor infrastructuri informatice.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală şi poliţiştii D.C.C.O. au efectuat astăzi, 19 noiembrie 2014, două percheziţii domiciliare, una pe raza judeţului Galaţi şi cealaltă pe raza municipiului Bucureşti, în imobilele în care locuiesc cei doi suspecţi. Au fost puse în executare două mandate de aducere, cei doi suspecţi urmând să fie audiaţi la sediul DIICOT – Structura Centrală.La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic şi de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Serviciului Român de Informaţii.
Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.