Iohannis Președintele României

Mai multe nave de croazieră pentru Delta Dunării în 2013

0 Shares

Nava-de-croaziera-in-Portul-Tulcea2

“ Numărul navelor de croazieră fluvială care vor ajunge în acest an la Tulcea va fi cu cel puţin 20-25% mai mare decât cel de anul trecut, este tot mai mare numărul turiștilor care aleg să viziteze în felul acesta Tulcea, Delta Dunării, siturile arheologice sau mănăstirile din Nordul Dobrogei. Sunt turiști din Austria, Belgia, Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Spania, Canada și chiar din Statele Unite ale Americii ” a declarat preşedintele grupului de firme Europolis, Iancu Victor.

Anul trecut, într-una dintre cele mai secetoase veri din ultimii zece ani, din cele 186 de nave de croaziera fluvială care şi-au anunţat sosirea în Delta Dunării, doar două şi-au anulat cursa, din cauza cotelor scăzute ale fluviului. Au fost și situații în care operatorii de turism din Deltă îi aduceau pe turiști cu autocarele din alte porturi dunărene unde rămâneau navele cu care călătoreau. Se pare, însă, că principala problemă cu care se confruntă operatorii de turism din judeţul Tulcea este lipsa unor trasee turistice mai animate, care să le ofere turiştilor posibilitatea de a observa păsări în timpul excursiei in Delta Dunării.

O altă problemă este lipsa unui antrepozit fiscal, situaţie care-i obligă pe operatorii turistici să plătească combustibilul pentru nave la pretul pieţei (ceea ce se regăsește apoi în costul total), deşi conform Codului Fiscal aceştia trebuie să beneficieze de preţuri fără accize la combustibili. În Delta Dunării există aproape 20 de trasee turistice, însă doar unul dintre acestea este practicabil de navele care pot face excursii de circa 5 ore cu grupuri de aproape 50 de persoane.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.