Click pentru a te abona

Lucrările la Podul peste Dunăre Tulcea-Brăila, monitorizate non-stop. Încep lucrările la fundații, pereții mulați și coloanele de forare

3.1K Shares

autorul Geta Negrișanu

La Podul suspendat peste Dunăre Tulcea-Brăila se lucrează în ritm alert, șantierul este plin de utilaje care-și desfășoară activitatea zi-lumină(!) Cel puțin aceasta a fost imaginea pe care a văzut-o delegația guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă în timpul vizitei la cea mai importantă și mai mare investiție care se derulează în prezent.

Contractul pentru proiectare şi execuţie a fost semnat în ianuarie 2018 între CNAIR S.A. şi Asocierea ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD. Autorizația de construire pentru fundațiile și elevațiile de la turnurile podului suspendat a fost emisă în 19 decembrie 2018 iar pe 3 aprilie 2019, Ministrul Transporturilor a semnat Autorizația de construire nr. 16 pentru podul suspendat și viaductele de acces și s-au lansat procedurile de licitație pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru drumurile expres Brăila- Tulcea, Buzău – Brăila și Focșani – Brăila.

„Monitorizăm lucrările în permanență și facem tot ceea ce este posibil ca ritmul să nu fie diminuat. Batem la toate ușile, semnalăm toate problemele, rezolvăm în procedură de urgență tot ceea ce depinde de noi pentru că am promis că acest pod se va face și ne precupețim niciun efort în acest sens. Ne-am asumat acest proiect și, în ciuda speculașiilor, vom merge până la capăt (!)” a declarat Horia Teodoresc președintele Consiliului Tudețean Tulcea.

Sprijinul pe care ni l-au oferit autoritățile publice centrale și locale a fost unul nemaiîntâlnit de noi: într-un termen de aproape trei luni s-au efectuat exproprierile, s-a înnoit avizul de mediu, s-au transferat 6 hectare de pădure de la Ministerul Pădurilor la cel al Transporturilor și s-a defrișat zona. Suntem în grafic cu lucrările pregătitoare. Peste câteva zile, estimăm data de 14 Aprilie a.c., începem lucrările efective la fundația podului, atât la cele două blocuri de ancoraj, cât și la cele două fundații de la pilonii centrali. Realizăm atât pereții mulați, cât și coloanele forate“, a precizat Dragoș Burlan, director tehnic Astaldi.

Am discutat cu domnul președinte Teodorescu despre investițiile în Spitalul Județean, în portul Tulcea, precum și alte investiții pe care cetățenii le așteaptă, și pe care conducerea județului trebuie să le pună în evidență. Una dintre acestea este Podul peste Dunăre, o investiție foarte importantă atât pentru Dobrogea cât și la nivel național. I-am cerut domnului ministru al Transporturilor să facă o foaie de parcurs, astfel încât să ne încadrăm în termenul de realizare a acestui pod, dar și să trimită, din nou, la Bruxelles un studiu de trafic pe acest pod pentru că ne dorim ca el să fie introdus în POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare. O a treia măsură pe care mi-o doresc, așa cum am spus de fiecare dată, este să nu mai avem claim-uri, să realizăm acest pod în timpul pe care l-am stabilit, iar pentru aceasta este nevoie de o monitorizare foarte atentă. Sunt convinsă că și domnul președinte al consiliului județean, ca și noi toți, urmărim realizările la acest pod și legat de datele tehnice, sunt convinsă că domnul ministru Cuc le va da” a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„Din punct de vedere al complexității, este o lucrare care se situează pe locul 3 în Europa, deci este o lucrare cu care România se va mândri. Tocmai de-asta am şi spus că este esențial ca eforturile noastre să conveargă în aceeași direcție. Referitor la ce spunea dl constructor, noi am înțeles termenele foarte bine, pe care şi le-a asumat, de un an şi trei luni, dar asta nu înseamnă că nu vom monitoriza săptămânal, ca să vedem mobilizarea că este la fel ca şi acum. Pentru că dumneavoastră vorbiți de produsul finit, într-un an şi trei luni, dar în anul ăsta şi trei luni trebuie să vedem că lucrați, că forați la adâncimea care e necesară, că vă mobilizați că faceți lucrările la timp şi aşa mai departe. Totodată, mare atenţie la subcontractori. Aşa cum vă luați banii la zi – şi aici vorbesc de firma ASTALDI şi de asocieri, plătiți şi subcontractorii români pe care îi aveţi la timp, să nu existe întârzieri, pentru că, ştiţi foarte bine că urmărim, pe de o parte, calitatea lucrărilor, pe de altă parte, termenul de execuție şi în al treilea rând, subcontractorii” a precizat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. 

3.1K Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com