CMF: 41190008 ; Comandat de Partidul Social Democrat - PSD

Locuințe pentru atragerea specialiștilor la Tulcea – 24 de apartamente noi chiar în centrul municipiului

macheta2 În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Tulcea de joi, 31 octombrie urmează să se pună în discuția plenului „transmiterea în folosinţă gratuită către Agenţia Naţională pentru Locuinţe Bucureşti a terenului în suprafaţă de 751 metri pătraţi, situat în municipiul Tulcea, strada Frumoasă, numărul 6, pe perioada derulării investiţiei Construire ansamblu  de locuinte pentru tineri specialişti în regim de închiriere”. Este vorba chiar despre un teren aflat în centrul civic al municipiului Tulcea, pe locul unei clădiri vechi, insalubre cu un grad ridicat de prăbușire, sediu pentru instituții publice și partide politice de-a lungul timpului. Noile locuințe vor fi destinate tinerilor medici în primul rând (Spitalul județean Tulcea are nevoie acută de cadre medicale) dar și pentru specialiști în alte domenii de activitate, iar investiția va fi realizată din fondurile proprii ale administrației județene.

„Una dintre priorităţile nostre pentru acest mandat este creşterea calităţii serviciilor medicale din Spitalul Judeţean Tulcea. Locuitorii acestui judeţ au dreptul la asistenţă medicală la cel mai înalt nivel, iar în acest sens se impune să aducem la Tulcea cât mai mulţi medici. O primă soluţie este asigurarea  unor condiţii optime de lucru, iar Consiliul Judetean Tulcea derulează, în acest sens, un proiect de modernizare a spitalului. Un alt element esenţial este oferta pe care o propune spitalul nostru: avem mai multe şanse să convingem medicii să lucreze la Tulcea dacă le oferim locuinţe de serviciu“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

După cum se arată în memoriul tehnic, investiţia se va derula într-o singură etapă şi se va finaliza în 12 luni: vor fi realizate 24 de unităţi locative cu una, două sau trei camere, în două tronsoane. Conform notei de fundamentare, lucrările au ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor furnizate tulcenilor.

„Consiliul Judeţean Tulcea (…) are în vedere atragerea de personal tânăr, specializat în  sănătate sau învăţământ şi garantarea unor condiţii minime pe termen mediu şi lung în dezvoltarea capacităţilor profesionale şi familiale. În vederea  rezolvării acestei situaţii, Consiliul Judeţean Tulcea a solicitat sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe pentru promovarea prin programe guvernamentale a unei investiţii privind realizarea în municipiul Tulcea a unui ansamblu de locuinţe de minim 24 unităţi locative pentru tinerii specialişti, în regim de închiriere“, se arată în nota de fundamentare. Consiliul Judeţean Tulcea are disponibil terenul necesar construirii ansamblului de locuinţe, în suprafaţă de 751 de metri pătraţi, situat  în municipiul Tulcea, strada Frumoasă, 6 (aflat în domeniul public al judeţului Tulcea). În sprijinul realizării acestei investiţii, Consiliul Judeţean se angajează să realizeze documentaţia necesară promovării acesteia (studiu de prefezabilitate, studiu geotehnic, certificatul de urbanism, avize, acorduri), dar şi lucrările tehnico-edilitare (apă, canalizare, energie termică, gaze şi telefonie, căi de acces) care vor deservi ansamblul de locuinţe viitor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.