Conecteaza-te pe Twitter

Liberalii tulceni divizați după scorul europarlamentarelor

0 Shares

Update, ora 13,30 : Președintele interimar al PNL, Crin Antonescu a anunţat că nu mai candidează la Alegerile prezidenţiale din toamnă și că renunţă la interimatul de la conducerea PNL. Chiar de luni trebuie să înceapă un nou ciclu cu lideri noi în Partidul Național Liberal.”Conştient că este urgent ca unificarea dreptei să aibă loc, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României!” (Crin Antonescu)

Octavian Motoc și prezumția de obraz”(Cristian Antonescu). „USL funcționează în județul Tulcea”(George Șișcu). „Nu a fost chiar un rezultat prost dacă ținem cont că Mircea Diaconu ne-a luat destul de multe voturi”(Octavian Motoc) “O comasare prin absorbție în jurul PNL cu Crin Antonescu la președinție” (Nicolae Ianuș)

PNL-Tulcea

A trecut febra alegerilor europarlamentare dar analizele pentru rezultatele oținute de fiecare organizație în parte întârzie să apară. În teritoriu, și când spun teritoriu mă refer la județul Tulcea, liberalii mai vechi sau mai noi, sunt surprinși, furioși, îngrijorați, mulțumiți, nemulțumiți dar numai indiferenți nu sunt. Unii dintre liberalii cu care am reușit eu să comunic s-au declarat nemulțumiți. Și frustrați. Profund nemulțumiți de rezultatele organizației conduse de senatorul Octavian Motoc, în speță, cea a municipiului Tulcea. Acolo unde senatorul liberal se vede candidat pentru funcția de primar. Și frustrați, pentru lipsa de comunicare dintre vârful și baza partidului. „Așa a fost mereu dar ca acum parcă nu a fost niciodată. Ăștia chiar își bat joc de noi. Se comportă ca niște dictatori: iubiții pe ăia din stânga (!) Faceți campanie împreună, uitați toate diferențele și divergențele dintre voi ! Sunteți frați acum, Alianța DA a murit de mult. După ce trecem, greu, foarte greu peste orgolii și umori, peste toate porcăriile pe care le-am înghițit de-a lungul timpului de la unii și de la alții, aflăm de la televizor că s-a schimbat schimbarea și că trebuie să lingem, pentru a câta oară, acolo unde am scuipat. Pentru că PNL-ul a ieșit prost la europarlamentare. De ce ?! Tulcea ne-a tras în jos iar Motoc n-are nici o treabă”(un liberal care a preferat să rămână anonim. Poate și din cauza limbajului licențios).

„Fiecare trebuie să-și asume răspunderea rezultatelor. Noi suntem de acord cu comasarea dreptei. O comasare prin absorbție în jurul PNL cu Crin Antonescu la președinție. Așa este normal, așa este firesc. Sper să nu vină nu știu cine la toamnă și să ne spună că ne schimbăm din nou„ ne-a mărturisit un liberal cu ștate vechi, unul dintre fondatorii partidului, Nicolae Ianuș.

Alt liberal, autentic, îndrăznesc  să spun pentru că, personal, îl știu liberal de douăzeci de ani. Era elev sau student dar sigur era liberal. Și l-am numit pe Cristian Antonescu al cărui comentariu făcut astăzi pe facebook  m-a îndemnat să finalizez articolul referitor la rezultatele proaste ale liberalilor tulceni la europarlamentare.

“Ce știre n-am găsit zilele astea în presa locală: Octavian Motoc și prezumția de obraz. Să spună cineva că n-am avut răbdare. Și că nu am acordat timpul necesar. Cu toate astea, încă nu am aflat din presa locală că senatorul Octavian Motoc și-ar fi dat demisia din funcția de președinte al PNL-Municipiu. La alegerile de săptămâna trecută, PNL a avut în municipiu următoarele rezultate: de 3 ori mai putin decât PSD ; 500 de voturi mai puțin decât PDL ; 1% mai puțin decât Mircea Diaconu ;Doar 0,1% mai mult decât PMP;În cifre brute, doar vreo 1700 de voturi. Doar 2/3 din scorul pe care PNL l-a luat, totuși, în tot județul. De aproape 4 ori mai puțin (1700, vasăzică) decât garantase Motoc că va obține (6000) Să zic și câte voturi a luat în Deltă (colegiul lui senatorial)?! Mai am un termen de comparație: Semnificativ mai puține voturi decât a luat PNL la Tulcea în 20 mai 1990 !!! (se știe încă sub ce auspicii s-a concurat atunci..) Ce sa ma zic? Nu vreau sa ridiculizez acum donquijotistele sale vise de primăreală, pentru că, poate, cum am zis, n-am fost eu atent: poate Motoc si-a dat seama de ridicolul in care se scaldă, de rușinea, pe care a pățit-o, s-a speriat de repetarea experienței nefericitului Pericleanu și s-a cerut acolo unde merita: afară “ (Cristian Antonescu).

La rândul său, senatorul Motoc, ne-a declarat că inițial a fost surprins de rezultatele slabe de la Tulcea în raport cu activitatea desfășurată de facto. Dar că, după ce a văzut rezultatele de la nivel național s-a mai liniștit. “Mircea Diaconu a rupt foarte mult din voturile liberalilor în orașe. Congresul va hotărî ce avem de făcut mai departe și dacă Biroul politic de la nivel județean îmi va cere să-mi dau demisia sunt pregătit să o fac. Sunt unii care cred că se vor întâmpla lucruri la Congres. Eu nu cred. Avem 32 de delegați care vor vota. Vom vedea atunci și vom acționa ca atare” (Octavian Motoc).

“Deocamdată USL încă lucrează în județul Tulcea după formula stabilită de alegerile din 2012. Noi nu am primit nici un fel de semnal concret în afară de declarațiile de la televizor” a declarat George Șișcu, vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea.

No comment. Dar sper din toată inima ca liberalii să comenteze.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.