Conecteaza-te pe Twitter

Les jeux sont faits, rien ne va plus: BREXIT (!)

0 Shares

*ULTIMA ORĂ(12,45pm) Klaus Iohannis: „Leul nostru nu va avea de suferit și premierul Cioloș ne-a asigurat că nici economia noastră nu va avea de suferit. Dar trebuie să redefinim proiectul european, BREXIT are oportunități importante pentru România”.

*Micea Diaconu „Motorul Brexit-ului a fost ăsta, nu altul. Ce mă sperie pe mine, pur și simplu ca cititor de istorie și trăitor în vreo două — trei orânduiri, este că se repetă o schemă, o ecuație. Un grup de nebuni, zgomotoși, tot cu naționalismul în piept și cu pieptul de aramă și cu foarte mulți creduli și neinformați schimbă istoria. Și schema asta a funcționat în ambele războaie mondiale. Europene amândouă. Mi-e foarte frică de viitor, din acest punct de vedere”, a declarat pentru Agerpres europarlamentarul român. În opinia sa, toți jucătorii internaționali vor avea ceva de împărțit sau de spus. „Nimeni nu va rămâne fără replică. Mă gândesc la țările emergente, la marea Chină, la marea Rusie, la tot ce vreți. Se poate schimba echilibrul”, consideră Mircea Diaconu.

*UPDATE: În capitala Germaniei, la Berlin, va avea loc sâmbătă o reuniune a şefilor diplomaţiilor din cele şase ţări fondatoare ale Uniunii Europene, a informat vineri MAE german într-un comunicat de presă citat de EFE. Întâlnirea, se menţionează în comunicatul MAE german, se încadrează în seria de reuniuni care au loc în mod tradiţional în rândul ţărilor fondatoare ale proiectului de unitate europeană: Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda. În trecut, reprezentanţii diplomaţiilor germană, franceză, italiană, belgiană, olandeză şi luxemburgheză s-au mai întâlnit în Italia şi în Belgia.

*UPDATE: LEUL românesc se resimte.  Cursul valutar leu/euro de la Bucureşti a crescut cu aproape 1% imediat la deschiderea pieţei, ca reacţie la rezultatul votului din Marea Britanie, unde britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

* Britanicii au hotărât: nu mai vor în UE. Ce credeți că urmează? Care credeți că vor fi urmările acestei hotărâri pentru românii noștri? Suntem pregătiți să-i primim acasă?
* Marine Le Pen cere un referendum similar in Franta, FREXIT. In Olanda se vorbeste deja despe un referendum de iesire din UE.
* Lira sterlina a pierdut deja 10%. Investitorii arunca actiunile si muta bani pe activele de refugiu…

Brexit

* David Cameron și-a anunțat demisia “Cred ca tara noastra are nevoie de noi conducatori care sa o duca in aceasta directie, nu cred ca e bine sa fiu capitanul care duce tara noastra catre aceasta directie”, a declarat Cameron. “Mi se pare normal ca noul premier sa ia decizia privind momentul in care va invoca articolului 50”, a spus el facand referire la prevederea din Tratatul de la Lisabona privind notificarea UE in privinta iesirii din blocul comunitar. Cameron nu a precizat cand va pleca din Downing Street, a a precizat ca va exista un nou lider pana la congresul din octombrie al Partidului Conservator. El a adaugat ca isi mentine parererea ca tara sa este mai puternica in cadrul Uniunii, dar ca “putem supravietui si in afara UE”.

* Liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, a felicitat vineri Marea Britanie pentru că a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană şi a spus că ar trebui să urmeze Italia, transmite DPA.  „Bravo pentru curajul cetăţenilor liberi! Inima, creierul şi mândria au învins minciunile, ameninţările şi şantajul”, a scris Matteo Salvini pe contul său de Facebook.
„Mulţumim, Marea Britanie. Acum este rândul nostru”, a adăugat liderul Ligii Nordului, partid eurosceptic aflat în opoziţie în Italia.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că, din discuțiile avute cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, după Brexit, nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească.

* Victor Ponta (facebook) „Este cel mai greu moment din istoria UE. Acum e nevoie mai mult ca oricând de câțiva lideri politici puternici și cu viziune care să repare ce s-a stricat (nu doar prin votul de ieri, ci în mulți ani) Sunt convins că britanicii nu sunt anti-europeni. Au votat așa cum votează și francezii pentru Marine LePen sau americanii pentru Trump. De fapt împotriva Establishment-ului, împotriva unui Sistem arogant și atotputernic care îi ignoră și sfidează prea des! Dacă înțelegem asta putem îndrepta răul, dacă nu va fi din ce în ce mai rău!”

* Cotația aurului a crescut vineri în urma victoriei partizanilor ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele 27 de luni, grație statutului său de valoare de refugiu în perioade de turbulențe, informează AFP.

* “E un punct de inflexiune. Implicaţiile sunt nu numai economice, ci şI geopolitice. Regatul Unit este nu numai o economie mare, cu un centru financiar global, dar are un rol cheie în politica de securitate. Să vedem ce va fi cu Regatul, dacă va rămâne unit”, a spus Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administraţie al BNR. (zf.ro)

* Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat ca țara să susţină un referendum, conform modelului britanic, privind procesul de aderare la Uniunea Europeană, relatează presa din această țară. Recep Erdogan a declarat că Turcia ar putea susţine un referendum similar cu cel britanic, în care votanţii ar putea decide dacă doresc sau nu aderarea ţării la UE.
Bruxellesul a promis Turciei apartenenţa la UE încă din anul 1963, fără a se concretiza până acum.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Un Raspuns la Les jeux sont faits, rien ne va plus: BREXIT (!)

  1. sami 24 iunie 2016 at 13:02

    Statul roman trebuie sa studieze toate consecintele si sa-i ajute pe romanii aflati in UK sau oriunde in alta parte. Ideal ar fi sa ofere oportunitatile multasteptate pentru readucerea acasa a romanilor…Fie ca sunt medici,ca sunt specialisti sau muncitori….!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.