Conecteaza-te pe Twitter

La Festivalul filmului francez publicul poate decide câștigătorul

0 Shares

Festivalul Filmului Francez, organizat de către Institutul Francez din România și Ambasada Franței, în perioada 31 octombrie — 9 noiembrie, lansează și la ediția din Acest an secțiunea ‘Competiție’, a cărui scop este să aducă în lumina reflectoarelor regizorii aflați la primul sau al doilea lungmetraj. În acest an, 8 regizori intră în cursă în care publicul decide cine va câștiga sprijinul financiar oferit de TV5Monde pentru susținerea difuzării în cinematografele din România.

Untitled-2

Filmele selectate, pe care publicul le poate vota sunt:

Stele — Des etoiles, de Diana Gaye, cu Ralph Amoussou, Marieme Demba Ly, Souleymane Seye Ndiaye. Filmul prezintă destinele a trei persoane, Sophie, Abdoulaye și Thierno care se intersectează și se împletesc. De la primele deziluzii la întâlnirile decisive, călătoria lor îi va conduce spre libertate. Filmul a fost distins la Festival Premiers Plans de la Angers 2014 cu Premiul Publicului.

http://www.hautetcourt.com/film/fiche/208/des-etoiles

Zilele de mâine — Les Lendemains, de Benedicte Pagnot, care va fi prezentă la București și Timișoara. Filmul îi are ca protagoniști pe Pauline Parigot, Pauline Acquart, Marc Brunet și spune povestea lui Audrey, care, cu diploma de bacalaureat în buzunar, decide să-și continue studiile la facultatea din Rennes. Își părăsește coconul familial, prietena din copilărie, iubitul. Influențată de noua sa colocatară, descoperă militantismul politic. După un șir de dezamăgiri și dificultăți, întâlnește un grup de squatters tineri ai GRAL, care îi propun să trăiască altfel și îi oferă o nouă viziune asupra lumii. Vor experimenta împreună lucruri din ce în ce mai radicale.

Distincții: Festivalul Premiers Plans de la Angers 2013, Premiul Publicului.

http://www.mille-et-une-films.fr/les-lendemains

Vandal, un film de Helier Cisterne, cu Zinedine Benchenine, Chloe Lecerf, Emile Berling. Cherif, 15 ani, este un adolescent rebel și solitar. Depășită de situație, mama lui decide să-l trimită la unchii săi, la Strasbourg, unde trebuie să reia cursurile de calificare pentru zidari. Este ultima lui șansă. Noua sa viață începe să-l sufoce foarte repede pe Cherif. În același timp, în fiecare noapte, grafferii mâzgălesc pereții orașului. El va descoperi prin aceștia o nouă lume.

Distincții: Premiul Louis Delluc

2013, Cel mai bun film de debut.

http://distrib.pyramidefilms.com/content/vandal

Grand Central, de Rebecca Zlotowski, cu Tahar Rahim, Lea Seydoux, Olivier Gourmet. De la un loc de muncă la altul, Gary ajunge să fie angajat într-o centrală nucleară. Acolo, aproape de reactoare, unde radiațiile sunt cele mai puternice, se îndrăgostește de Karole, soția lui Toni. Dragostea interzisă și radiațiile îl contaminează lent pe Gary. Fiecare zi care trece devine o amenințare.

Distincții: Festivalul de Film de la Cabourg — Journees romantiques 2013, Marele Premiu; Lumieres de la presse etrangere 2014, Premiul pentru cea mai bună actriță și Premiul special al juriului.

http://www.advitamdistribution.com/grand-central/

Vincent nu are solzi — Vincent n’a pas d’ecailles, de Thomas Salvador. Cu Thomas Salvador, Vimala Pons, Youssef Hajdi. Este povestea lui Vincent ale cărui reflexe, forță și agilitate se intensifică în preajma apei. Nu a dezvăluit acest lucru nimănui. Mutându-se într-un sat, o întâlnește pe Lucie, se îndrăgostește și i se destăinuie.

Distincții: selecționat în competiția Festivalului de la San Sebastian 2014.

http://www.accreds.fr/2014/10/15/vincent-na-pas-decailles-un-presque-film-desuper-Heros-burlesque-et-attachant.html

Mercuriales, de Virgil Vernier, prezent la proiecția din București. Cu Philippine Stindel, Ana Neborac, Jad Solesme, film prezentat de Acid la Festivalul de la Cannes 2014.

http://www.lacid.org/les-films-42/mercuriales

Brooklyn, de Pascal Tessaud, cu KT Gorique, Rafal Uchiwa, Jalil Naciri. Coralie fuge din Elveția, țara ei natală, și debarcă la Paris pentru a-și încerca norocul în lumea rapului. În așteptarea acestui moment, își găsește o slujbă ca bucătăreasă într-o asociație de muzică la Saint-Denis. Acolo o întâlnește pe Issa, starul în ascensiune al orașului.

Distincții: film prezentat de Acid la Festivalul de la Cannes 2014.

http://www.lacid.org/les-films-42/brooklyn

Tonnerre, un film de Guillaume Brac, cu: Vincent Macaigne, Solene Rigot, Bernard Menez. Un rocker prea sentimental, o tânără indecisă, un tată bătrân și capricios. În orășelul Tonnerre, bucuriile dragostei se sting repede. O dispariție subită și neexplicată și iată că pasiunea cedează locul obsesiei.

Distincții: Festivalul Internațional de Film Independent de la Bordeaux 2013, Lune D’or.

http://www.avoir-alire.com/tonnerre-la-critique-du-film

Publicul votant va fi, de asemenea premiat, în cadrul unei tombole, cu premii oferite de partenerii evenimentului, Orange, care oferă 2 telefoane 4G și 3 aparate de cafea Dolce Gusto oferite de Nestlé. Buletinele de vot se pot depune în urnă aflată la ieșirea din cinematograf, dar se poate vota și pe pagina de web: www.jevote.ro

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.