Click pentru a te abona

Jurilovca- Destinație Europeană de Excelență în 2013

0 Shares

Jurilovca FestivalComuna Jurilovca este câştigătoarea concursului EDEN “Destinaţíi Europeane de Excelenţă” în anul 2013, cu tema: turismul accesibil, organizat la nivel naţional de către Autoritatea Naţională pentru Turism în conformitate cu criteriile de selecţie agreate de către Comisia Europeană, care l-a lansat în anul 2006 şi care are rolul fundamental de coordonare.

Proiectul EDEN promovează modele de dezvoltare a turismului durabil în Europa. Proiectul se bazează pe concursuri naţionale care au loc în fiecare an şi în cadrul cărora este selectată câte o „Destinaţie Europeană de Excelenţă” – winner şi patru runner-up, în fiecare ţară participantă. Prin selectarea destinaţiilor, EDEN pune accentul pe valorile, diversitatea şi trăsăturile comune ale destinaţiilor turistice europene. Acest proiect sporeşte vizibilitatea destinaţiilor europene emergente, creează o platformă pentru schimbul bunelor practici în Europa şi promovează construirea unei reţele între destinaţiile premiate.

Laureata anului 2013 – Comuna Jurilovca este o destinaţie, puţin cunoscută, de o frumuseţe sălbatică şi dispune de o ofertă turistică extrem de variată: de la turism balnear (Gura Portiţei), turism cultural/istoric (Cetatea Argamum), turism de agrement (trasee pe lacurile din Complexul Razim Sinoe, pescuit la copcă), la cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor unei minorităţi naţionale (ruşii lipoveni) extrem de bine conservate.

Comuna Jurilovca este accesibilă turiştilor prin existenţa în proximitate a două aeroporturi: aeroportul “Delta Dunării” în comuna Mihail Kogălniceanu din judeţul Tulcea şi aeroportul internaţional “Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa, iar prin amplasarea ei între Delta Dunării (cel mai nou teritoriu al României) şi Munţii Măcinului (cel mai vechi teritoriu al României), turiştii au posibilitatea să facă drumeţii pe Culmea Pricopanului sau să exploreze cu ambarcaţiunile Complexul Lagunar Razim – Sinoe, parte a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Destinaţiei de excelenţă – comuna Jurilovca, cât şi destinaţiilor, selectate pe locurile: II Gheorghieni – Lacul Roşu, III – Hotarul Frontului de Est  şi IV Şaru Dornei, le va fi acordată sigla EDEN, la fel ca şi celorlalte destinaţii din Europa, care reprezintă un punct de plecare pentru promovarea excelenţei la nivelul destinaţiilor din România, şi de extindere a acestui tip de proiect şi la alte domenii din cadrul sectorului turistic. De asemenea, vor fi promovate de Autoritatea Naţională pentru Turism în cadrul Târgurilor de Turism Naţionale.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com