Conecteaza-te pe Twitter

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la bilanţ: Peste 5.000 de intervenţii în anul 2014

0 Shares

„Dacă în 2004 la Tulcea erau menţionate aproximativ 300 de intervenţii, în cursul anului trecut numărul intervenţiilor ajunge la 5.635” a spus col. Florin Başcău, inspector şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

„Le mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean şi tuturor membrilor comitetului pentru situaţii de urgenţă pentru modul în care au asigurat managementul situaţiilor de urgenţă în cursul anului 2014“, a transmis, la finalul şedinţei, col. Florin Başcău, inspector şef al ISU Tulcea.

Untitled-2
2014, an dificil  pentru judeţul Tulcea în ceea ce priveşte situaţiilor de urgenţă

De la începutul anului 2014 structurile operative ale inspectoratului au participat la un număr de 5638 intervenţii (în medie 15,44 intervenţii/zi), din care 4710 intervenţii S.M.U.R.D., 409 pentru stingerea incendiilor (din care 165 arderi necontrolate);

– 183 asistări de persoane, 59 misiuni ordonate, 58 alte situaţii de urgenţă (majoritatea manifestându-se pe timpul  fenomenelor meteo periculoase în perioada 24.01.2014 – 04.02.2014), 51 descarcerări (din care 27 la accidente rutiere, 23 intervenţii pentru deblocări de uşă la apartamente şi o intervenţie pentru salvarea unei persoane de sub dărâmături),  14 salvări de animale, 9 asanări.

O perioada deosebită pentru toate structurile de intervenţie a fost  cea în care ne-am aflat sub codul roşu de ninsori şi ulterior acesteia, respectiv 24.01.2014 – 04.02.2014. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi serviciile profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au fost solicitate să intervină la un număr de 241 evenimente, din care 97 evacuări persoane şi degajări autoturisme blocate în trafic şi 144 urgenţe medicale.

La cele 97 de intervenţii s-au evacuat un număr total de 483 persoane (din care 18 minori) şi 260 autoturisme înzăpezite.

În ceea ce privește dotarea  celor care asigură managementul situaţiilor de urgenţă, anul 2014 a fost unul destul de bun: la Tulcea au ajuns, la finalul anului trecut, o șalupă și un hovercraft pentru intervenții rapide și eficiente pentru salvarea de vieți.

Tot în cursul anului trecut au fost recepționate autospecialele de intervenție achiziționate printr-un proiect european (în care partener a fost Consiliul Județean), iar acum Consiliul Judeţean face eforturi eforturi să obţină finanțare pentru alte utilaje absolut necesare Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ Tulcea (se doreşte achiziționarea unor utilaje de deszăpezire –  două autofreze și două șenilate  – printr-un proiect european).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.