Conecteaza-te pe Twitter

Încălzirea globală: Dobrogea, Londra, Berlin, Amsterdam, New York, Washington ar putea fi acoperite de ape

0 Shares

Au apărut tot mai multe și îngrijorătoare amenințări de război, foamete, sărăcie, fenomene meteorologice extreme.

Untitled-2

Savanții care supraveghează sănătatea planetei aduc în fiecare zi dovezi incontestabile că Pământul se încălzește tot mai mult. Pretutindeni pe Pământ, gheața-și modifică grosimea. Faimoasele zăpezi de pe Kilimanjaro s-au topit, din 1912, cu mai mult de 80%. Ghețarii din Garhwal Himalaya, din India, se retrag atât de repede, încât cercetătorii cred că majoritatea ghețarilor din estul și centrul masivului Himalaya ar putea dispărea, teoretic, pana in 2035.

Calota polară s-a subțiat semnificativ în ultimii 50 de ani, iar întinderea ei s-a micșorat cu circa 10% în ultimii 30 de ani. Citirile repetate efectuate de NASA cu altimetrul laser arată că marginile stratului de gheață al Groenlandei se restrâng. Primăvara, dezghețul apei dulci se produce acum, în emisfera nordică, cu 9- 15 zile mai devreme decât în urmă cu 150 de ani, iar înghețul din toamnă cu 10 -30 de zile mai târziu.

În aceste condiții au apărut tot mai multe și îngrijorătoare amenințări de război, foamete, sărăcie, fenomene meteorologice extreme.

“Dobrogea ar putea să dispară sub ape, dacă nivelul mărilor va creşte cu 79 de metri”, crede Martin Vargic, un grafician slovac, care a realizat o hartă în care arată ce se va întîmpla dacă se vor topi calotele glaciare. Nivelul mărilor şi oceanelor va creşte cu 80-100 de metri, iar urmările vor fi catastrofale. Jumătate din Marea Britanie ar dispărea incluzând orașe precum Londra și Leicester, Amsterdam ar fi deasemenea sub ape așa după cum ar fi Berlinul, New York, Houston, Miami, New Orleans sau Washington. Dobrogea ar fi complet acoperită de ape.

“Rezultatul unui astfel de eveniment ar fi catastrofal pentru civilizația umană și biosfera Pământului.”

Încălzirea globală progresează rapid iar oamenii de știință prezic tot mai multe și mai extreme evenimente meteorologice. Uragane, taifunuri și inundațiile masive vor avea loc mai frecvent și la o scară mult mai devastatoare.

Deșerturile lumii se vor extinde, înghițind zone la fel de mari ca întregul continent Australian, inclusiv în Europa de Sud, Caraibe și întreg sud-est-ul Africii.

“Deși este extrem de puțin probabil să se întâmple în timpul vieții noastre acest scenariu apocaliptic, un lucru este cert : clima suferă déjà schimbări dramatice pe care le simțim cu toții,” afirmă domnul Vargic.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Un Raspuns la Încălzirea globală: Dobrogea, Londra, Berlin, Amsterdam, New York, Washington ar putea fi acoperite de ape

  1. Munteanu Cristian 14 mai 2014 at 19:05

    Domnule jurnalist, ca fapt divers in dobrogea exista Muntii Macinului, unele varfuri trecand de 400 de metri altitudine. Deci teoria expusa ca Dobrogea ar fi complet acoperita de ape este o prostie. Da, vor fi suprafete extinse acoperite dar nu in total.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.