Conecteaza-te pe Twitter

Guvernul României: 2.405 mii lei pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării

0 Shares

În urma cererii exprese a ARBDD din cadrul Comitetului Județean de Urgență Tulcea, întrunit în ședință extraordinară în urmă cu o săptămână, Guvernul României aprobă iar Ministerul Mediului supune dezbaterii publice Proiectul de HG privind suplimentarea bugetului propriu din Fondul de Intervenție aflat  la dispoziția Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de secetă și pentru asigurarea debitelor ecologice pe principalele canale, japșe și gârle pescărești din Delta Dunării.

Untitled-1

Pentru asigurarea fondurilor necesare finanţării se suplimentează cu suma de 2.405. mii lei Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015.

Elaborarea documentaţiei tehnico-economice şi execuţia lucrărilor se va contracta de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării(ARBDD), instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, cu respectarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 332/2006, cu modificările şi completările ulterioare, pentru situaţii de forţă majoră.

Din punct de vedere al impactului social–economic, lucrările propuse de ARBDD în zonele afectate și accentuate de continuarea regimului hidrologic deficitar, vor restabili legătura între rețelele principale de circulației a apelor din complexele acvatice, Guvernul României, seceta, asigurându-se astfel accesul și aprovizionarea populației din Delta Dunării, pentru Districtele: Crișan, Jurilovca, Sulina, Caraorman.

Din punct de vedere al impactului de mediu, lucrările propuse în zonele afectate vor conduce la înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de secetă prin asigurarea debitelor ecologice pe principalele canale, japșe și gârle pescărești din Delta Dunării și în zonele de reproducere naturală a speciilor protejate afectate, evitându-se reducerea unor zone de reproducere naturală pentru specii de pești din familia ciprinidelor, alterarea regimului de alimentare cu apă a habitatelor natural 3 acvatice , zone umede, scăderea capturilor de pește în special din speciile valoroase de pește, diminuarea alarmantă a populațiilor unor specii protejate, respectiv pelicanul creț, nurca europeană, vulturul codalb și altele asemenea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

2 Raspunsuri la Guvernul României: 2.405 mii lei pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării

 1. ananas 21 august 2015 at 8:44

  mii de mii ? sunt 2,4 milioane, nu 2,4 mii de mii…

  Răspunde
  • Dobrogeanews 21 august 2015 at 9:30

   este vorba despre 2.405 mii lei cf. HG semnate de premier

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.