Click pentru a te abona

Guvernul a discutat cu delegația oficială și economică din Japonia despre realizarea podului suspendat peste Dunăre, Brăila — Măcin, care va fi construit de către o asociere de firme italiene și nipone

0 Shares

*Proiectele concrete despre care s-a discutat în cadrul întrevederii de la Palatul Victoria au fost podul suspendat peste Dunăre Brăila – Măcin, care va fi construit de către o asociere de firme italiene și nipone și pentru care a fost semnat contractul în urmă cu două zile, la Ministerul Transporturilor, precum și începerea, în cursul acestui an, a lucrărilor de construcție a magistralei de metrou M6, care va lega Bucureştiul de aeroportul Henri Coandă și care va fi construit, de asemenea, cu participarea unor firme nipone.*Membrii delegației din Japonia, din care au făcut parte și 17 oameni de afaceri niponi care au investit în România, au subliniat, la rândul lor că țara noastră prezintă un interes major pentru mediul de afaceri nipon, având în vedere că țara noastră este o economie foarte importantă în plan regional. România înregistrează pentru al doilea an consecutiv cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

delegatie japonia

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu delegația oficială și economică din Japonia condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, șeful misiunii economice. Agenda întâlnirii a vizat dezvoltarea relațiilor româno-nipone și cooperarea bilaterală sectorială, preponderent economică, inclusiv în contextul finalizării Acordului de parteneriat extins de colaborare dintre Japonia și Uniunea Europeană.

Din partea Guvernului României, la întâlnire au participat, de asemenea, ministrul economiei, Gheorghe Șimon, ministrul energiei, Toma-Florin Petcu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ilan Laufer, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, și secretarii de stat Ramona Lohan, Florin Vodiță și Gabriel Andronache.

Mai mult de 70 de companii japoneze sunt deja prezente în România, asigurând circa 40.000 de locuri de muncă în domenii economice importante precum infrastructură, energie, componente auto, agricultură. ”Toate investițiile nipone prezente deja în România sunt adevărate povești de succes, care sperăm să atragă și alți potențiali investitori pe piața românească”, a adăugat vicepremierul Paul Stănescu.

Proiecte concrete despre care s-a discutat în cadrul întrevederii de la Palatul Victoria au fost podul suspendat peste Dunăre Brăila – Măcin, care va fi construit de către o asociere de firme italiene și nipone și pentru care a fost semnat contractul chiar ]n urm[ cu dou[ zile, la Ministerul Transporturilor, precum și începerea, în cursul acestui an, a lucrărilor de construcție a magistralei de metrou M6, care va lega Bucureştiul de aeroportul Henri Coandă și care va fi construit, de asemenea, cu participarea unor firme nipone. Alte exemple de colaborare româno-nipone în plan economic care au fost menționate în cursul întrevederii au fost reabilitarea și modernizarea centralelor Turceni, Paroșeni și Ișalnița și memorandumul semnat la sfârșitul anului trecut pentru realizarea unui studiu energetic vizând eficientizarea sistemului de termoficare din București.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com