Conecteaza-te pe Twitter

Grevă generală în Administrația publică. Vineri, prima etapă

0 Shares

Șapte sute dintr-un total de o mie două sute (58,3%)  dintre funcționarii publici din județul Tulcea,vor fi vineri, 20 februarie a.c. în grevă de avertisment timp de jumătate de oră (10,00 – 10,30) urmând ca peste cca. două săptămâni să intre în Grevă Generală.

Untitled-2

“Veniturile salariaţilor din administraţia publică locală se calculează pe baza grilei de salarizare din anul 2009 când salariul minim pe economie era de 660 de lei pe lună. La acest moment cei mai mulți funcționari din Administrația publică, vorbesc despre funcționarii din toate primăriile din județ și despre cei din Consiliul Județean Tulcea, nici măcar nu ajung la cuantumul salariului minim pe economie majorat, de 975 de lei pe lună. Știți că un coleg se pensionează zilele acestea și, după 40 de ani de activitate primește o pensie de aproape 700 de lei ? Știți că absolventul de studii superioare nu primește mai mult de 760 de lei (impozabil) pe lună în Administrația Publică locală ? Nu mai vorbim despre tichete de masă sau alte facilități. Da, noi suntem pregătiți să parcurgem toate etapele protestelor sindicale și, evident, să intrăm în Grevă Generală “ ne-a declarat Nina Horobeț, vicepreședinte al Sindicatelor din Administrație, filiala Tulcea.

Protestul funcționarilor publici se desfășoară la nivel național în condiţiile în care niciuna dintre revendicările Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.) nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României, dimpotrivă, prin adoptarea O.U.G. nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, salariile bugetariilor din administraţia publică locală au fost îngheţate şi a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii.

“Reamintim faptul cǎ funcționarii publici din Romȃnia , categorie de angajați care este supusǎ regimului incompatibilitǎților neavȃnd dreptul sǎ presteze alte activitați aducǎtoare de venit, vor fi plǎtiți, ȋn proporție de 57%, ȋncepȃnd cu luna iulie 2015, cu salariul minim pe economie. Astfel, Guvernul Romȃniei devine, prin politica salarialǎ principalul promotor al corupției ȋn administrația publicǎ localǎ și centralǎ, fapt pe care noi, funcționarii publici și organizațiile sindicale nu ȋl acceptǎm și de care nu vrem sǎ fim responsabili. Solicitǎm, chiar și pe aceastǎ cale, ȋnceperea negocierilor pentru gǎsirea unor soluții aplicabile ȋncepȃnd cu luna iulie 2015, datǎ la care se mǎrește salariul minim pe economie, precum și demararea negocierilor pentru o nouǎ lege a sǎlarizǎrii funcționarilor publici și personalului contractual din administrația publică “a susținut într-un comunicat de presă, Sebastian Oprescu, Președintele SNFP.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.