Conecteaza-te pe Twitter

Garda de Coastă în acțiune

0 Shares

În data de 30.06.2014, în intervalul orar 09.30 – 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului primului container au fost descoperite 4.200 de ghiozdane, iar în cel de-al doilea au fost identificate 240 de jucării pentru copii (trenuleţe) şi 1.440 articole de îmbrăcăminte (lenjerie intimă pentru femei), bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 334.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, trei cetăţeni chinezi, cu vârste între 47 şi 53 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Autoturisme cu I.T.P. fals descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă două autoturisme marca BMW, respectiv Renault, înmatriculate în R. Bulgaria, pentru care conducătorii auto au prezentat la control certificate de inspecţie tehnică periodică false.

● În data de 30.06.2014, în jurul orei 10.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de o persoană de sex feminin, M.G., în vârstă de 18 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoutilitarei prezintă indicii de falsificare.

● Câteva ore mai târziu, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov l-au identificat pe cetăţeanul român O.G., în vârstă de 28 ani, aflat la volanul unui autoturism marca Renault Espace, înmatriculat în R. Bulgaria, care a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.

Persoanele în cauză, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.

Autoturism Daewoo condus de un bărbat fără permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Daewoo Cielo, înmatriculat în Constanţa, fără a avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În data de 30.06.2014, în jurul orei 05.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Daewoo Cielo, înmatriculat în Constanţa, condus de cetăţeanul român G.G., în vârstă de 45 ani, domiciliat în municipiul Medgidia.
La solicitarea documentelor pentru control, conducătorul auto a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere.
În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul în cauză are permisul de conducere suspendat.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are permisul de conducere retras sau anulat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

100 pachete de ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche 100 de pachete cu ţigarete netimbrate, pe care o persoană se sex feminin, cu domiciliul în municipiul Mangalia, intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

În data de 29.06.2014, în jurul orei 06.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un autocar cu turişti care efectuează curse între România şi Turcia.
În urma controlului, asupra unei persoane de sex feminin, I.S., în vârstă de 51 ani, domiciliată în municipiul Mangalia, au fost găsite ascunse, pe corp şi în bagajele personale, 100 pachete cu ţigarete netimbrate marca Ashima.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, evaluată la aproximativ 1.000 de lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.