Conecteaza-te pe Twitter

“FLASHMOB” – dans popular în centrul civic al orașului Tulcea

0 Shares

Untitled-2” Dansul mi-a dat talismanul norocos. Are etica mea prin virtutea disciplinei şi îmi dăruieşte motivaţia prin care descopăr lumea zilnic”.  Sub motto-ul “Trăieşte şi respiră prin dans – Încearcă, eşuează, ia-o de la capăt, dar în ciuda tuturor, dansează”, tulcenii sunt aşteptaţi la Flashmob-ul local,  un  eveniment  sărbătoresc care va începe la orele 1800. Duminică, 27 aprilie 2014, începând cu orele 1800, în Piaţa Civică, va avea loc un „Flashmob” de dansuri populare.

Evenimentul este unul de socializare, dar scopul principal este acela ca oamenii să-şi arate bucuria izvorâtă din dans. “Flashmob” este , de regulă un eveniment spontan, de scurtă durată , la care publicul este invitat să ia parte . Debutul a fost în urmă cu  vreo 200 ani, dar după anul 2000, europenii l-au reluat sub forme diferite.

Ziua Mondială a Dansului a fost instaurată în 1982, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Dansului. Data aleasă este data naşterii lui Jean Georges Noverre (1727-1810), creatorul baletului de acţiune şi promotorul Dansului ca Artă Independentă.

Prin celebrarea Zilei Mondiale a Dansului în lume se doreşte atragerea atenţiei asupra acestei arte. În această zi, companii artistice de profil, şcoli de coregrafie, organizaţii şi persoane particulare sunt invitate să realizeze evenimente adresate unui public larg. Obiectivele Zilei Mondiale a Dansului, ca şi ale Mesajului, sunt de a reuni lumea dansului, de a omagia dansul, de a-i celebra universalitatea, şi depăşind toate frontierele politice, culturale şi etnice, să cheme întreaga omenire în spiritul prieteniei, al păcii, în numele Dansului, limbaj universal.

Anul acesta mesajul cu ocazia acestei zile a fost transmis de dansatorul şi coregraful francez Mourad Merzouki.  „Am pentru dans, nudoar mândria unui dansator şi coregraf, ci o profundă gratitudine. Dansul mi-a dat talismanul norocos. Are etica mea prin virtutea disciplinei şi îmi dăruieşte motivaţia prin care descopăr lumea zilnic. Mai aproape de mine decât orice altceva, îmi dă putere zi de zi, energia şi generozitatea pe care doar dansul poate. Poezia lui mă linişteşte. Pot spune că fără dans nu exist? Fără capacitatea de expresie care mi-o dă? Fără încrederea pe care am găsit-o de a-mi depăşi temerile şi de a evita(ocoli) capătul(fundătură, unghiuri moarte)? Mulţumită dansului, am pătruns în frumuseţea şi complexitatea lumii, am devenit cetăţean. Un cetăţean care reinventează codurile sociale în cursul său, rămânând fidel valorii culturii hip – hop – ului care transformă energia negativă într-o forţă pozitivă. Trăiesc şi respir prin dans zilnic ca o onoare. Dar trăiesc cu această onoare profund neliniştit, fiind martor la pierderea şi incapacitatea unor tineri din clasa mijlocie, crescuţi în tensiune şi frustrare imaginându-şi viitorul. Sunt unul dintre ei ca şi noi toţi.”

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.