CMF: 41190008 ; Comandat de Partidul Social Democrat - PSD

Filmele anului 2014

Prima jumătate a anului 2014 aduce o serie de francize, remake-uri și interpretări dar și câteva idei originale

Filme-2014-int.

 

12 Years a Slave

Se lansează în România pe 3 ianuarie 2014 .”12 ani de sclavie” este unul dintre marile filme ale anului 2013, care rulează din octombrie pe marile ecrane din străinătate și este nominalizat deja la „Globurile de aur” (în mod sigur, se va afla și printre nominalizările la Oscar). În România va avea premiera în ianuarie.

Povestea urmărște lupta pentru supraviețuire a unui bărbat de culoare, născut un om liber, care este păcălit și vândut ca sclav în America anilor 1850. Printre actori îi putem recunoaște pe Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Michael Fassbender și pe Paul Giamatti.

Filmul “12 ani de sclavie” este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabileşte valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru care pune preţ pe libertate, este răpit şi vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar şi prin clipe neaşteptate de blândeţe, pentru Solomon nepreţuite rămân viaţa şi demnitatea sa. În cei 12 ani de sclavie, definitorie pentru destinul său va fi doar întâlnirea cu un aboliţionist canadian, interpretat de Brad Pitt.

The Wolf of Wall Street

Se lansează în România pe 10 ianuarie 2014. . „Lupul de pe Wall Street” este cea mai nouă peliculă regizată de Martin Scorsese.

Avem parte de povestea reală a lui Jordan Belfort (interpretat de Leonardo DiCaprio), de la momentul la care obține o avere incredibilă la numai 20 și ceva de ani, datorită bursei, până la declinul său și drumul sigur către inchisoare, cauzat de implicare într-o complexă schemă de fraudă și corupție. După „Bandele din New York“, „Cârtiţa“, „Aviatorul“ şi „Shutter Island“, echipa de succes  Martin Scorsese şi Leonardo DiCaprio revine pe marile ecrane cu un nou film fenomen, o comedie… criminală: „Lupul de pe Wall Street“.

Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coşmar. A început de jos şi a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces şi puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă. Bani. Femei. Putere. Petreceri. Distracţii decadente. Droguri. Tentaţiile erau la tot pasul şi atât de uşor de obţinut. Ameninţarea legii era irelevantă, el putea cumpăra orice şi pe oricine. Pentru Jordan şi restul haitei de lupi, nimic nu era destul sau prea mult iar modestia era pentru proşti.

Martin Scorsese îl prezintă pe Leonardo DiCaprio, alături de  Jonah Hill, Matthew McConaughey, Jean Dujardin, Jon Bernthal şi Jon Favreau în „Lupul de pe Wall Street“. Un film spectaculos, care trece prin toate registrele, de la comedie nebună, la erotism şi policier plin de suspans. Din 10 ianuarie în cinematografele din România. Distribuit de MediaPro Distribution.

Nymphomaniac

Se lansează în România pe 17 ianuarie si 7 februarie 2014. Ca și „Lupul de pe Wall Street”, „Nymphomaniac” a avut lansarea internaționala în ziua de Craciun a anului trecut, dar la noi apare în a doua jumătate a anului 2014. Deoarece regizorul danez Lars von Trier nu a reușit sa facă o versiune mai scurtă de 5 ore și jumătate a filmului, acesta va rula în două părți pe marile ecrane.

Ce aduce nou această peliculă este multitudinea de scene de sex explicit și mulți actori celebri: Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg si Stellan Skarsgard. Desigur, pentru scenele hardcore s-au folosit dubluri, însă asta nu face acțiunea mai puțin palpitantă, dimpotrivă. Se crede că filmul nu se baza doar pe scenele erotice iar Lars von Trier, regizor, producător și scenarist apreciat și controversat în egală măsură, va găsi niște chei mai complexe .

The Legend of Hercules

Se lansează în România pe 30 ianuarie 2014. În Grecia antică, o regină cade pradă dorinţei lui Zeus, iar rezultatul e un fiu cu un destin exemplar: ar trebui să-l răstoarne pe regele tiranic şi să readucă pacea într-un ţinut plin de probleme. Dar prinţul, Hercule, nu are habar de obârşia sa zeiască şi vrea un singur lucru: iubirea lui Hebe, prinţesa din Creta, promisă chiar fratelui lui Hercule. Când eroul află ce responsabilitate îi stă pe umeri, trebuie să aleagă: va fugi alături de dragostea lui sau va lupta pentru a-şi împlini destinul?

RoboCop

Se lansează în România pe 7 februarie 2014. Este o nouă ecranizare a vechii povești, ne aflăm în anul 2029, iar conglomeratul multinaţional OmniCorp este centrul roboticii. Dronele lor câştigă războaiele americane pe tot Globul, iar acum vor să aducă această tehnologie pe ip el de acasă. Alex Murphy este un soţ iubitor, un bun tată şi un bun poliţist, făcând tot ce-I stă în putinţă să stăvilească valul de infracţiuni şi corupţie din Detroit. După ce este rănit mortal la datorie, OmniCorp utilizează nemaipomenita ştiinţă a roboticii pentru a salva viaţa lui Alex. El revine apoi pe străzile oraşului său drag dotat cu grozave noi abilităţi, însă trebuie să facă faţă unor probleme cu care omul obişnuit de dinainte nu s-a confruntat niciodată.In acest film ii putem recunoaste pe Gary Oldman, Michael Keaton ip e Samuel L. Jackson.

The Monuments Men

Se lansează în România pe14 februarie 2014. „Eroii monumentelor” ne aduce un subiect interesant și serios, cu o viziune amuzantă asupra lui și o suită de actori buni.

În timp ce Adolf Hitler încerca să pună stăpânire pe vest, armatele lui căutau şi adunau metodic cele mai valoroase comori artistice ale Europei. Într-o cursă contra cronometru în spatele liniilor inamice, o grupare specială formată din directori, curatori, istorici de artă şi alţi oameni culţi americani şi europeni, autointitulaţi Monuments Men, şi-au riscat vieţile cutreierând continentul pentru a preveni distrugerea a mii de ani de artă. Aceasta este povestea lor.

Subiectul filmului se concentrează pe fapte reale și antrenează specialiști în artă care formează, în cel de-al doilea Război Mondial, o grupare speciaă cu misiunea de a salva de naziști cât mai multe capodopere din zonele ocupate. George Clooney semneaza scenariul, regia și interpretează unul dintre rolurile principale. Îi mai putem vedea, de asemenea, pe Cate Blanchett, Matt Damon, John Goodman, Bill Murray si Jean Dujardin.

The Lego Movie

Se lansează în România pe 14 februarie 2014. Acesta este un film dedicat celor care au rămas fani ai jocurilor de LEGO. Sau fani ai filmelor de animație. Marea aventură Lego spune povestea surprinzătoare a lui Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, fără să se remarce prin ceva anume, dar care ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte, din greşeală, titlurile de „persoană extraordinară” şi „salvatorul planetei”. Astfel ajunge în compania unor străini curajoşi alături de care porneşte într-o călătorie epică pentru a opri distrugerea omenirii, călătorie pentru care Emmet este complet nepregătit.

300: Rise of an Empire

Se lansează în România pe 7martie2014. După colosala confruntare de la Termopile, lacomul rege Xerxes continuă în forţă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flotă impresionantă condusă de răzbunătoarea Artemesia, Xerxes îşi concentrează toată puterea pentru a-l opri pe generalul Themistokles care doreşte să unifice toate teritoriile greceşti.

„300: Ascensiunea unui Imperiu” promite acţiune de proporţii epice, efecte vizuale excepţionale şi o bătălie cutremurătoare pe mare.

Need for Speed

Se lansează în România pe 14 martie 2014. „Need for Speed: Inceputuri” este doar unul dintr-o lunga listă de filme care au la bază un joc (sau o serie de jocuri) video.

„Mortal Kombat”, „Lara Croft”, „Resident Evil”, „Max Payne” sau „Prince of Persia” sunt doar câteva jocuri care, transpuse pe marile ecrane, le-au adus producătorilor încasări uriașe. Tobey (Aaron Paul), un pilot de curse ilegale, este băgat la închisoare când prietenul său cel mai bun moare în timpul unei curse. Realizând că a fost înşelat şi că a căzut în capcana fostului său asociat, Tobey îşi ispăşeşte pedeapsa gândindu-se încontinuu la răzbunare… După eliberare, se înscrie în cea mai periculoasă şi lungă cursă ilegală, ce are loc pe întreg teritoriul Statelor Unite. De parcă pericolul întrecerilor fără reguli între bolizi nu ar fi de ajuns, fostul său asociat promite o imensă sumă de bani pentru scoaterea lui Tobey din joc…Scenariul este semnat de catre George Nolfi, responsabil si pentru „The Bourne Ultimatum” si „Ocean’s Twelve”.

Divergent

Se lansează în România pe 21 martie 2014. Intr-o lume divizată în caste, unde fiecare trebuie să se încadreze într-o categorie sau riscă să fie eliminat, o adolescentă de 16 ani descoperă că reprezintă o anomalie a sistemului. Lupta va fi una de durată, probabil, pentru că și acest film este doar primul dintr-o serie de trei sau patru. Într-un Chicago distopic, societatea este împărţită în cinci facţiuni separate, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea cărora se vor alătura pentru tot restul vieţii. Eroina, Beatrice, face o alegere care va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.

Povestea este o ecranizare dupa cartea de debut cu acelasi nume, scrisa de Veronica Roth. „Divergent” si „Insurgent”, a doua carte a seriei, au devenit rapid best seller-uri și s-au ales și cu ceva premii, în ciuda faptului că autoarea avea numai 23 de ani la momentul lansării.

Noah

Se lansează în România pe 28 martie 2014. Adaptarea pildei despre Arca lui Noe și marele potop îi aduce în prim plan pe Russell Crowe, Anthony Hopkins si Emma Watson. Regizorul este Darren Aronofsky, același care regizat „Requiem for a Dream” și titratul „Black Swan”. E o lume lipsită de speranţă. Ploile nu mai udă ţărâna cotropită de atâtea ori de hoarde barbare, iar aceasta nu mai rodeşte. Înconjurat de cruzime şi abuzuri, Noe este un om de ispravă. Luptător experimentat, mag şi vindecător, nu îşi doreşte decât să trăiască în pace alături de familia sa. Cu toate acestea, în fiecare noapte în visele sale apare un potop fără de sfârşit. Să fie semn că lumea se va sfârşi? Treptat, Noe înţelege despre Creator că are de gând să pedepsească omenirea şi să-i ucidă semenii până la unul. Doar Noe are şansa de a face viaţa să prospere pe faţa Pământului…

„Noah” nu este singurul film de anul acesta care își propune să recreeze pentru marile ecrane o parte din Vechiul Testament. Ridley Scott regizează „Exodus”, despre care încă nu sunt prea multe informații. Se știe doar că Moise va fi interpretat de Christian Bale si că premiera este programată pentru sfârșitul anului, iar în Romania, probabil, începutul lui 2015.

Godzilla

Se lansează în România pe 16 mai 2014. Un remake. Insă nu după „Godzilla” din 1998, cum probabil ar fi fost de așteptat, ci după capodopera originală a lui Ishiro Honda, „Gojira” din 1954. „Godzilla va readuce celebrul personaj la esenţa sa epică prin intermediul unei pelicule de acţiune întunecate, pertinente”, se menţionează în comunicatul de presă al studiourilor implicate în producţia remake-ului.

X-Men: Days of Future Past

Se lansează în România pe 23 mai 2014. Celebra franciză revine cu un episod ce are ca scop legarea celor doua linii temporale din universul X-Men. Charles Xavier este interpretat de James McAvoy și de Patrick Stewart în timp ce Magneto îi are ca protagoniști pe Michael Fassbender și pe Ian McKellen.

Filmul prezintă evenimentele petrecute în tinereţea mutantului telekinetic, când părinţii îi sunt ucişi de către nazişti. Înnebunit să se răzbune pe cei care i-au ucis familia, Magneto îl întâlneşte pe Charles Xavier, care încearcă să-l tempereze. Magneto şi Xavier vor fi intepretaţi tot de Ian McKellen şi Patrick Stewert, de această dată întineriţi cu ajutorul efectelor speciale. De la acest episod se așteaptă o complexitate mai mare a poveștii în detrimentul acțiunii brute, însă aceasta nu va lipsi cu desăvârșire. Regizorul este Bryan Singer, cel care a realizat și „X-Men” (în anul 2000), „Valkyrie” și “Jack the Giant Slayer”.

Edge of Tomorrow

Se lansează în România pe 30 mai 2014. Într-un viitor nu foarte îndepărtat Pământul e atacat de Mimics, o distrugătoare rasă extraterestră. Cu oraşe distruse şi milioane de victime umane, armatele din toate ţările îşi unesc eforturile într-o ultimă defensivă. Locotenent-colonelul Bill Cage (Tom Cruise) nu a participat niciodată la lupte pe front, dar e trimis direct în bătaia armelor. În doar câteva minute el e ucis, dar reuşeşte să ia şi viaţa unui extraterestru. Însă militarul se trezeşte în dimineaţa aceleiaşi zi pe care a trăit-o deja şi e iarăşi trimis cu forţa să lupte şi să moară. Să-l fi aruncat contactul fizic cu extraterestrul într-o buclă temporală ce se repetă la infinit?

Maleficent

Se lansează în România pe 30 mai 2014. Sunt deja câțiva ani de când se vorbește și se lucreaza la acest proiect. „Maleficent”, cu Angelina Jolie în rolul principal, este o reinterpretare a basmului „Frumoasa din padurea adormită”, Disney oferind publicului o altă variantă. Ea nu mai este doar o vrajitoare pusă pe rele, ci este o zână bună care suferă, evoluează și se transformă in ceea ce urmeaăa să vedem în clasicul basm. Dintr-un personaj de carton, Maleficent primeste viață, profunzime și o istorie proprie.

How to Train Your Dragon 2

Se lansează în România pe 20 iunie 2014. Dupa succesul inregistrat de filmul original, DreamWorks Animation promite noi aventuri ale lui Sughit și ale dragonului sau, încercând în același timp să ridice stacheta. Ramâne de văzut dacă vor reusi. Subiectul are inspirație istorică (vikingii) și mitologică (dragonii), bazată pe o serie de cărți pentru copii destul de apreciate, implicarea lui Dean DeBlois (cel care a scris scenariul pentru animația Disney „Mulan”) și a lui Chris Sanders (cel care a scris scenariile, printre altele, pentru „Frumoasa si bestia”, „Aladdin”, „Regele Leu” și recentul „Croods”) și tot ceea ce înseamnă departamentul de creațieșsi animație al DreamWorks Animation.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.