Conecteaza-te pe Twitter

Executare silită în plin examen de Bacalaureat. Se întâmplă la Măcin.

0 Shares

Într-o premieră absolut de jenantă, Liceul Teoretic Gheorghe Munteanu Murgoci din Măcin a fost executat silit chiar în timp ce elevii erau în clase. Sub privirile îngrozite ale cadrelor didactice și ale elevilor s-au încărcat în camioane bănci, dulapuri, computere, scaune, mese, aparatură, tot. Firma care a reușit să obțină hotărâre judecătorească pentru executare silită a găsit de cuviință să paralizeze activitatea din liceul măcinean într-o perioadă foarte importantă pentru elevii claselor a XII-a: Bacalaureatul. Liceul Teoretic Gheorghe Munteanu Murgoci din Măcin este cotat ca fiind o școală de top pentru județul Tulcea. Aici s-au înregistrat performanțe notabile atât din partea elevilor cât și din partea profesorilor. . Examenul de Bacalaureat se desfășoară acum prin școlile din împrejurimi.

Liceu Macin02Liceu Macin03

 

“Povestea litigiului este veche și extreme de încurcată. Am încercat în numeroase rânduri, încă din anul 2012, de când am venit la primărie, să rezolv cumva această situație. I-am relatat și domnului ministru Remus Pricopie luna trecută când a fost chiar aici, la Măcin. Mai era nevoie de puțin timp ca să găsim cu toții resursele financiare necesare achitării celor trei miliarde către o firmă care a executat lucrări de reabilitare în perioada 2007-2010. Au fost tot felul de încurcături regretabile dar elevii noștri, cu care ne mândrim nu numai la nivel de județ sau de regiune, ci chiar la nivel național, nu au nici o vină pentru greșelile unora sau ale altora. Am primit toate asigurările de sprijin din partea Consiliului Județean Tulcea, a domnului președinte Horia Teodorescu, și cred că în septembrie liceul își va relua activitatea” ne-a declarat primarul orașului Măcin, Nicolae Topoleanu.  

Așadar, în perioada 2007-2010, printr-un program al Ministerului Educației și Cercetării, Liceul Teoretic Gheorghe Munteanu Murgoci din Măcin a intrat într-un proiect de reabilitare şi modernizare. Plățile către constructor s-au decontat cu întârziere: când au ajuns banii nu se știe din ce motive nu s-au achitat firmei Periclestar SRL Tulcea în timp util, drept pentru care s-au întors (banii) în conturile ministerului. Din prima zi de întârziere la plată au început să curgă penalizări și dobânzi astfel încât situația a devenit de-a dreptul explozivă când s-a ajuns la o valoare atât de mare. Și au urmat procesele.Chiar dacă plata lucrărilor executate s-a efectuat într-un final au urmat alte procese pentru plata penalităților de întârziere a plății. Procese pe care le-a câștigat tot constructorul.

Din 2011 mecanismul de descentralizare a adus Liceul Gheorghe Munteanu Murgoci în administrarea primăriei. În anul 2012 penalitățile și majorările solicitate de constructor nu au fost trecute în buget pentru că procesul a fost câștigat după întocmirea și aprobarea bugetului de către Consiliul Local al orașului Măcin. Drept pentru care s-a cerut constructorului o perioadă de grație, perioadă care s-a încheiat fix în plină desfășurare a examenelor de Bacalaureat. Drept pentru care, constructorul, a înțeles că nu este cazul să dea dovadă de clemență și a procedat la executarea “de-îndată”.

Primarul Nicolae Topoleanu care a bătut în ultimii doi pe la toate ușile Inspectoratului școlar județean sau ale direcțiilor de resort din minister și nu a primit decât vagi promisiuni, spune că situația trebuie să se rezolve într-un fel . Din păcate, administrația locală a avut de achitat foarte multe plăți mai vechi, datorii “istorice” le-aș spune eu, astfel încât nu poate suporta și acest efort bugetar pentru a achita și această datorie decât prin renunțarea la o serie de proiecte (investiții) aflate în derulare. Investiții importante pentru măcineni dacă ne gândim numai la cele două grădinițe. Toată suflarea din Măcin așteaptă cu speranță prima rectificare bugetară a Consiliului județean Tulcea și rezolvarea si acestei situații penibile în care a fost târâtă o unitate școlară de prestigiu, așa după cum este Liceul Teoretic Gheorghe Munteanu Murgoci.

foto de pe net

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.