CMF: 41190008 ; Comandat de Partidul Social Democrat - PSD

Eliminarea contractului colectiv de muncă la nivel naţional a lăsat fără protecţie 1,2 milioane de lucrători

 Untitled-2Sindicaliștii tulceni reclamă fasptul că eliminarea contractului colectiv de muncă este o amenințare directă pentru angajații IMM-urilor (nevoite la rândul lor să plătească o serie de taxe și impozite majorate. Autoritățile locale au inițiat o dezbatere la care au fost invitați liderii organizațiilor sindicale pentru a analiza gama largă de probleme cu care se confruntă angajații la finele anului 2013, un an greu care se pregătește să facă loc unui an și mai greu. „Eliminarea contractului colectiv de muncă la nivel naţional a lăsat fără protecţie 1,2 milioane de lucrători angajaţi în întreprinderi cu mai puţin de 20 de lucrători“, se arată în scrisoarea adresată de liderii confederaţiei Cartel ALFA parlamentarilor de Tulcea. Sindicaliștii au adus în discuţie și alte probleme generale, cum ar fi dialogul social, necesitatea creşterii salariului minim şi importanţa creării de noi locuri de muncă, dar şi probleme specifice ale judeţului Tulcea, acum ar fi situaţiile de la Alum și Feral, cele două mari platforme industriale pregătite să-și închidă porțile din cauza prețului tot mai mare la energie dar şi cele legate de agricultură, mai exact de sistemul de irigaţii din judeţul Tulcea.

La finalul întâlnirii de la Tulcea s-a încheiat un Memorandum pe care autoritățile locale urmează să-l prezinte Guvernului României și autorităților de la nivel național urmând ca până la sfârșitul anului oamenii să afle dacă au șansa de a mai spera că o parte din revendicările lor ar pute fi măcar ascultate.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.