Conecteaza-te pe Twitter

După 20 de ani: Primul zbor pe Aeroportul „Delta Dunării”

0 Shares

Ovidiu Tender împreună cu alte 90 de persoane și patru potențiali investitori din Emiratele Arabe au fost în prima cursă aeriană spre Delta Dunării.

Aeroport1Compania aeriană Fly România a operat, vineri, zborul inaugural Bucureşti – Tulcea, primul zbor al unui avion de pasageri cu destinaţia Delta Dunării din ultimii 20 de ani.

„Avem șansa de a avea un aeroport internațional în județ, iar în acest sens Consiliul Județean Tulcea este pregătit să deruleze investiții importante de modernizare. Sprijinim conducerea Regiei Autonome în accesarea de fonduri europene care să fie utilizate pentru extinderea pistei de decolare, pentru extinderea platformei de îmbarcare – debarcare, pentru reparații curente, dar și pentru alte lucrări“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Este vorba despre unul dintre proiectele importante pentru Dobrogea, un proiect cu o valoare de peste 14 milioane de euro, care ar urma să fie implementat în cca. un an, proiect pentru care s-ar putea obține finanțare prin Programul Operațional Sectorial – Transport 2007-2013. În aceste zile se lucrează la cererea de finanțare, urmând ca proiectul să fie depus, cel mai probabil, în iulie 2014.

Aeroport2Din primul avion care a aterizat la Tulcea au coborât 90 de persoane, printre care şi preşedintele grupului Tender, Ovidiu Tender.

Acesta a venit la Tulcea însoțit de patru oameni de afaceri din Emirate, care au dorit să vadă Delta Dunării și care s-au arătat uimiți de faptul că pot ajunge în mai puțin de o oră la porțile deltei.

„Unul dintre motivele pentru care am ales Tulcea pentru aceste curse este cel uman, al oamenilor de aici. Mă refer la deschiderea pe care am găsit-o la cei care gestionează destinele acestui județ și care sunt interesați să dezvolte zona, să realizeze proiecte importante. Bineînțeles că există și un potențial de pasageri, eu îmi propun să transform aceste curse într-o afacere profitabilă“, a precizat Tender.

„Vreau să îi mulțumesc domnului Tender și să îmi exprim speranța că relația noastră de amiciție a fost o componentă cât de mică în decizia de a opera curse la Tulcea“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Aeroportul Tulcea va beneficia de investiţii de peste 14 milioane de euro din bani europeni pentru modernizarea infrastructurii aeroportuare, care va include şi construcţia unui nou terminal intermodal de pasageri şi cargo cu o capacitate proiectată de 400.000 de pasageri pe an, a declarat, la rândul său, directorul aeroportului, Constantin Albu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.