Conecteaza-te pe Twitter

După 20 de ani: curse regulate la aeroportul tulcean „Delta Dunării”

0 Shares

Ovidiu Tender aduce “Fly Romania” la Tulcea. Orașul de la porțile deltei se reconectează la rețeaua internațională de transport aerian. Tulcea-Bergamo, Tulcea-Frankfurt- ieftin, rapid, confortabil.

“Am mai fost în Delta Dunării în urmă cu 30 de ani. Sunt bucuros să fiu astăzi la Tulcea și salut cu respect inițiativa reprezentanților administrației publice locale. Conectarea orașului Tulcea, a Deltei, a Dobrogei la rețeaua internațională de transport aerian înseamnă dezvoltare din toate punctele de vedere. Redeschidem, cu sprijinul autorităților publice județene, programul curselor regulate la Aeroportul tulcean Delta Dunării și sperăm să fie în beneficial tuturor” a declarat Ovidiu Tender la Tulcea, după întâlnirea cu autoritățile locale și cu operatori de turism din zonă.

Aeroport-delta-dunarii01  „Este un prim pas spre o dezvoltare reală, spre stabilirea unor curse cu destinaţii benefice atât pentru judeţul nostru, cât şi   pentru firma care operează aceste zboruri. De-a lungul timpului au existat destul de multe controverse legate de viaţa şi existenţa acestui aeroport, iar acum, prin eforturile mai multor oameni, un deziderat mai vechi al nostru devine realitate. Vreau, să îi felicit pe cei din conducerea aeroportului pentru această realizare și să sper că începând de astăzi vom beneficia de fondurile guvernamentale necesare pentru ca aeroportul tulcean să-și ridice standardele“, a declarat și preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Teodorescu Horia.

Începând cu data de 15 mai, „Fly Romania” va zbura spre Bucureşti şi spre două oraşe din străinătate: Bergamo, Italia, şi Frankfurt, în Germania cu preţuri low-cost şi cu servicii la bord. O călătorie cu avionul Tulcea București va costa aproape 50 euro şi va dura puţin peste o jumătate de oră. Cateringul la bord ar fi gratuit la fel ca și bagajul de cală de cca. 20 de  kilograme, la care s-ar adauga bagajul de mână, de cca. şapte kilograme, conform declarațiilor lui Cătălin Buţu, directorul general al companiei aeriene. “Vrem să facem concurență traficului rutier pentru că aceste zboruri sunt mai ieftine decât transportul cu mașina” a conchis omul de afaceri Ovidiu Tender.

Aeroport-delta-dunarii02Conducerea aeroportului tulcean face planuri de investiţii pentru modernizarea și eficientizarea pistei şi pentru realizarea unui nou terminal de pasageri.

TEN Airways opera până acum în sistem charter şi în sistem ACMI (închirierea aeronavelor cu întreg echipajul şi a celorlalte  servicii, pentru a opera în numele companiei care preia aeronava) în ţări din Europa, Asia şi Africa. Printre clienţii  companiei de pe continentul african se numără: Air Senegal, Rwan­da Air, Air Ivoire, iar din Eu­ropa compania românească  Blue Air, Aegean Airlines, Du­brovnik Airline, etc.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.