Conecteaza-te pe Twitter

Doi ucraineni, reţinuţi de poliţiştii de frontieră în zona Chilia

0 Shares

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona localităţii de frontieră Chilia Veche din judeţul Tulcea, doi cetăţeni ucraineni care au trecut ilegal fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune, intenţionând să fure o barcă cu motor de pe malul românesc.
În data de 07.08.2015, în jurul orei 23.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Chilia au observat prin sistemul opto-electronic de supraveghere a frontierei o ambarcaţiune care se îndrepta spre malul românesc dinspre teritoriul R. Ucraina.
În ambarcaţiunea în cauză se aflau două persoane, iar în momentul în care a ajuns pe malul românesc, una dintre persoane a coborât şi a desfăcut parâmele unei bărci pescăreşti cu motor, pe care a legat-o de ambarcaţiunea cu însemnele statului ucrainean, cu scopul de a o sustrage.
Imediat, la nivelul S.P.F. Chilia a fost constituită o echipă operativă care a trimis o şalupă de intervenţie în zona indicată.
În jurul orei 23.35, ambarcaţiunea ucraineană în care se aflau doi bărbaţi a fost interceptată şi ulterior condusă pentru verificări la sediul S.P.F. Chilia.
Din cercetări a rezultat faptul că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni ucraineni, K.F. VASILI de 38 de ani şi P.S. IVAN de 23 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat cu scopul de a fura o ambarcaţiune cu motor de pe teritoriul românesc.
În ambarcaţiunea cetăţenilor ucraineni au fost descoperite şi trei plase de pecuit, două tip monofilament şi o setcă din fir textil, în lungime totală de aproximativ 300 de metri, care au fost ridicate în vederea confiscării de poliţiştii de frontieră români, care îi cercetează pe cei doi ucraineni pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de statfurtfurt calificatdeţinerea plaselor tip monofilament şi comercial de către persoane neautorizate.
În baza acordului de readmisie între cele două state, în cursul zilei de 08.08.2015, cetăţenii ucraineni au fost predaţi autorităţilor de frontieră din R. Ucraina, urmând ca la finalizarea cercetărilor în comun să fie luate măsurile legale ce se impun.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.