Iohannis Președintele României

Doi tulceni au fost numiți membri în Adunarea reprezentanților regiunilor din UE: Horia Teodorescu și Ilie Ștefan

0 Shares

Horia Teodorescu, președinte al Consiliului Județean Tulcea și Ilie Ștefan, primar al comunei Luncavița,  sunt cei doi tulceni numiți în mod oficial împreună cu alți 28 de politicieni de la nivel local din România, membri ai Comitetului European al Regiunilor (CoR) – adunarea politică a autorităţilor locale şi regionale din UE. Delegația – propusă de guvernul român și aprobată de către Consiliul European – va reprezenta, la nivelul Comitetului, interesele judeţelor, municipiilor, orașelor și comunelor din România în UE în următorii cinci ani.

Untitled-1-Recovered

Delegația română – formată din 15 membri titulari și 15 supleanți propuşi de către structurile asociative şi numiți de către guvern – va face parte din noua adunare a CoR, formată din 350 de politicieni de la nivel local și regional, care își vor începe mandatul de cinci ani luna viitoare. Structura delegaţiei reflectă un anumit echilibru politic, geografic si administrativ teritorial al României.

Ei se vor alătura delegațiilor locale și regionale din toate statele membre ale UE odată ce CoR își va începe noul mandat. CoR există din 1994, ca urmare a semnării Tratatului de la Maastricht, și a fost înființat pentru ca administrațiile locale și regionale să poată fi reprezentate la nivelul Uniunii Europene. Toți cei 350 de membri ai CoR trebuie să fie aleși pe cale politică la nivel local. Politicienii de la nivel local și regional se reunesc la Bruxelles de până la șase ori pe an, în sesiune plenară, pentru a dezbate prioritățile politice și pentru a adopta avize pe marginea legislației UE.

Delegația română se va reuni prima dată la 11 februarie la Bruxelles, în cadrul primei sesiuni plenare din noul mandat al CoR, ocazie cu care toți membrii vor alege președintele și prim-vicepreședintele adunării.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.