Click pentru a te abona

Doi tulceni au fost numiți membri în Adunarea reprezentanților regiunilor din UE: Horia Teodorescu și Ilie Ștefan

0 Shares

Horia Teodorescu, președinte al Consiliului Județean Tulcea și Ilie Ștefan, primar al comunei Luncavița,  sunt cei doi tulceni numiți în mod oficial împreună cu alți 28 de politicieni de la nivel local din România, membri ai Comitetului European al Regiunilor (CoR) – adunarea politică a autorităţilor locale şi regionale din UE. Delegația – propusă de guvernul român și aprobată de către Consiliul European – va reprezenta, la nivelul Comitetului, interesele judeţelor, municipiilor, orașelor și comunelor din România în UE în următorii cinci ani.

Untitled 1 Recovered

Delegația română – formată din 15 membri titulari și 15 supleanți propuşi de către structurile asociative şi numiți de către guvern – va face parte din noua adunare a CoR, formată din 350 de politicieni de la nivel local și regional, care își vor începe mandatul de cinci ani luna viitoare. Structura delegaţiei reflectă un anumit echilibru politic, geografic si administrativ teritorial al României.

Ei se vor alătura delegațiilor locale și regionale din toate statele membre ale UE odată ce CoR își va începe noul mandat. CoR există din 1994, ca urmare a semnării Tratatului de la Maastricht, și a fost înființat pentru ca administrațiile locale și regionale să poată fi reprezentate la nivelul Uniunii Europene. Toți cei 350 de membri ai CoR trebuie să fie aleși pe cale politică la nivel local. Politicienii de la nivel local și regional se reunesc la Bruxelles de până la șase ori pe an, în sesiune plenară, pentru a dezbate prioritățile politice și pentru a adopta avize pe marginea legislației UE.

Delegația română se va reuni prima dată la 11 februarie la Bruxelles, în cadrul primei sesiuni plenare din noul mandat al CoR, ocazie cu care toți membrii vor alege președintele și prim-vicepreședintele adunării.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com