Conecteaza-te pe Twitter

Dobrogea istorică ar putea să rămână “Regiunea Dobrogea”

0 Shares

Harta-Regionalizare

Aflat la  lucrările Forumului cooperării descentralizate din România ce s-a desfășurat pe 13 iunie la Mamaia, Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat că, în opinia sa, sunt îndeplinite toate premisele şi criteriile de evaluare pentru ca judeţele Constanţa şi Tulcea să fie integrate într-o regiune administrativă distinctă, Dobrogea, circumscrisă limitelor regiunii istorice Dobrogea.

“Noi susţinem regiuni destul de mari, pentru a avea în interior resurse şi forţă de muncă cu cât mai multe specializări, cât mai multe etnii. O regiune trebuie să aibă cursuri de apă şi suficiente conexiuni de transport, cât mai diversificat, suficiente resurse umane, naturale, să se poată dezvolta. Dobrogea îndeplineşte toate aceste criterii. Ar avea suficiente şanse să devină o regiune de sine stătătoare mai ales că are ieşire la mare, are unul dintre cele mai mari porturi din Europa şi multe alte argumente de ordin economic, social. Sper să convingem şi Comisia Europeană pentru modelul de regionalizare 8 plus 1. Repet, există toate argumentele pentru susţinerea acestui model. Mai bine măsurăm de o mie de ori, pentru că nu facem o regiune pentru că avem noi un moft, ci pentru că locuitorii din Constanţa vor avea acces la un nivel minim de civilizaţie obligatorie”, a spus Liviu Dragnea citat de agențiile de presă prezente la lucrările Forumului.

El a explicat că, în acest caz, Comisa Europeană poate accepta ca, pe o perioadă de un an, până când noua Regiune Dobrogea îşi va organiza propria unitate de management pentru implementarea proiectelor europene, această funcţiune să fie suplinită de unitatea centrală de management, de la Bucureşti.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.