Conecteaza-te pe Twitter

DNA: Șeful Inspectoratului Școlar Județean Tulcea judecat pentru bacalaureatul 2014

0 Shares

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
Untitled-2
DAMIAN DUMITRU, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea și președinte al Comisiei județene de examen Tulcea, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu,

COSTACHE MARIANA GABI, profesor corector în cadrul examenului de bacalaureat – sesiunea august 2014, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu,

SAMOILĂ GRETA GIANINA, profesor corector în cadrul examenului de bacalaureat – sesiunea august 2014, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu,
– fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 30 august 2014, inculpatul Damian Dumitru, în calitate de Inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, încălcând-și atribuțiunile de serviciu de președinte al Comisiei județene de examen Tulcea, a determinat-o pe inculpata Costache Mariana Gabi, profesor corector la disciplina geografie în cadrul examenului de bacalaureat – sesiunea august 2014 – desfășurat în municipiul Tulcea, să acorde nota 8 pentru lucrarea la disciplina “Geografie” a unei candidate, persoană care inserase în prealabil, în cuprinsul lucrării, semne distinctive pentru recunoașterea identității sale.
Aceeași solicitare a inculpatului Damian Dumitru a ajuns și la cunoștința inculpatei Samoilă Greta Gianina, primul profesor corector, care a modificat personal răspunsurile candidatei, în așa fel încât acesteia din urmă să îi poată fi acordată nota 8.
Prin aceste acțiuni, inculpații au provocat o vătămare a intereselor legitime ale unității de învățământ care organiza examenul, respectiv de a înregistra rezultate corecte, precum și un folos necuvenit candidatei, constând în obținerea nemeritată a unei note superioare la disciplina „Geografie”, cu consecința promovării examenului de bacalaureat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.