Iohannis Președintele României

DNA: Gherghișan Cristina, APIA, arest la domiciliu, judecată la Tulcea

0 Shares

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată:
în stare de arest la domiciliu, a inculpatei GHERGHIȘAN CRISTINA, director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Tulcea, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită;

și sub control judiciar, a inculpaților GRIGORE TRAIANRECE MARIANA și SANDU TOADER, administratori și asociați ai mai multor societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

catuse

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În ziua de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la inculpatul Grigore Traian, în legătură cu neîndeplinirea și îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu. La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina a primit de la același administrator un plic ce conținea o sumă de bani.
În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Tulcea, a primit de la inculpata Rece Mariana, în mod direct, pentru sine, mai multe bunuri și a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu.
În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în aceeași calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la inculpatul Sandu Toader, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu.
Concret, inculpata Gherghișan Cristina a acționat astfel încât firmele administrate de ceilalți inculpați să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea A.P.I.A. Tulcea, pentru obținerea de subvenții privind suprafețele de teren agricole administrate de aceste societăți.

Procurorii anticorupție au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil deținut în coproprietate de inculpata Gherghișan Cristina.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii luate în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.