Conecteaza-te pe Twitter

DIICOT: percheziții la societăți comerciale din Tulcea,Constanța, Galați, Brăila, Buzău, București

0 Shares

diicot1

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 55 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin comiterea de infracțiuni este estimat la aproximativ 11 milioane de lei.

Astăzi, 23 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime — I.G.P.R. și procurorii D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Constanța efectuează 55 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile sunt efectuate pe raza județelor Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Buzău, Botoșani și a municipiului București.

De asemenea, sunt puse în executare nouă mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, cei depistați urmând a fi conduși la sediul D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Constanța, pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale ce se impun.

În fapt, membrii grupării infracționale, cetățeni coreeni și români, sunt bănuiți că, în perioada 2012 — 2015, prin intermediul unor societăți comerciale din România, deținute sau controlate de aceștia, ar fi contractat diverse lucrări, pe care, ulterior, le-ar fi subcontractat altor societăți comerciale cu un comportament fiscal de tip fantomă, pentru a evita plata către bugetul consolidat al statului, a valorii T.V.A. și a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate.

Sumele de bani transferate pentru plata lucrărilor subcontractate în conturile societăților comerciale de tip fantomă ar fi fost retrase în numerar de unii din membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin comiterea de infractiuni este estimat la aproximativ 11 milioane de lei.

În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii pe bunuri mobile și imobile ale persoanelor bănuite.

La acțiune au participat și polițiști ai B.C.C.O. Constanța, S.C.C.O. Tulcea, B.C.C.O. Galați, S.C.C.O. Brăila, S.C.C.O. Botoșani și S.C.C.O. Buzău.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.