Click pentru a te abona

DIICOT: 79 percheziții pentru evaziune și spălare de bani

0 Shares

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, au efectuat, în zilele de 31 martie 2015 şi 02 aprilie 2015, un număr de 79 percheziţii domiciliare şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale de pe raza  judeţelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi municipiului  Bucuresti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 15 persoane, constituit în vederea săvârşirii  infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2009 – 2015, membrii grupării, folosindu-se de un grup de 20 societăţi comerciale tip fantomă, au emis către 250 de societăţi comerciale documente contabile justificative care nu au la bază operaţiuni comerciale reale.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau  achitate în conturile  societăţilor comerciale tip fantomă, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicaţi   în numerar şi restituiţi beneficiarilor reali.

Prejudiciul produs de către cele 250 de societăţi comerciale  prin eludarea plăţii către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este de  50 milioane de lei.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie  din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bucureşti și Galaţi, Inspectoratelor de Poliţie Județene Galaţi și Constanţa, Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, precum și lucrători ai Gărzii de Coastă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.