Conecteaza-te pe Twitter

Dezbatere C.J. Tulcea:Ce probleme tehnice au apărut în accesarea fondurilor europene

0 Shares

* centralizarea tuturor problemelor cu care se confruntă autoritățile din teritoriu ce vizează achizițiile publice pentru a fi discutate cu factori de decizie de la București în vederea găsirii unor soluții urgente

Toate dificultățile pe care le întâmpină reprezentanții comunităților locale în accesarea de fonduri  au fost discutate în cadrul ședinței Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Tulcea (ADDJ), care a avut loc luni, de la ora 11.00, la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea.

untitled-1

Pe ordinea de zi a ședinței s-a numărat și prezentarea raportului de activitate pe primul trimestru al acestui an, respectiv detalierea execuției bugetare pe anul anterior. De asemenea, au fost luate în discuție și o serie de modificări interne în ceea ce privește funcționarea asociației și au fost prezentate trei proiecte ce urmează a fi depuse pe POCU (pentru Horia, Dăeni, Isaccea).

Discuțiile s-au axat, în special, pe problemele ridicate de la nivelul comunităților locale atunci când vine vorba de accesarea de fonduri europene: cea mai stringentă dintre acestea este cea a procedurilor pentru achiziție, spun oficialii ADDJ.

Prezent la ședința Asociației de Dezvoltare Durabilă, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a solicitat reprezentanțior ADDJ să îi transmită un document care să centralizeze problemele, respectiv solicitările din teritoriu în ceea ce privește achizițiile publice, urmând ca acestea să fie discutate cu factori de decizie de la București.

În contextul în care urmează să fie modificată legislația privind achizițiile publice, există posibilitatea ca aceste „blocaje“ să fie regândite, în beneficiul comunităților locale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.