Click pentru a te abona

Deținuții din Penitenciarul Tulcea sărbătoresc Sfintele Sărbători de Paști

0 Shares

Penitenciarul Tulcea, în perioada Sărbătorilor de Paști desfășoară mai multe activități specifice tradiției creștine, destinate deținuților custodiați.

Deși privați de libertate, deținuții sunt sprijiniți de preotul capelan, educatori, asistenți sociali și psihologi din cadrul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială, precum și de către organizații non-guvernamentale partenere penitenciarului (Stânca Veacurilor și Serviciul Umanitar pentru Penitenciare), să resimtă și să trăiască atmosfera Sărbătorii de Paști.

Evenimentul creștin constituie pentru persoanele private de libertate un moment emoționant, de meditație spirituală, de revedere cu cei dragi, de apropiere de membrii comunității care trec pragul așezământului detenție pentru a vesti Învierea Domnului Iisus Hristos.

Preotul unității a oficiat slujbele canonoice specifice Postului Mare, a oferit îndrumare celor care au postit și s-au spovedit, iar deținuții doritori vor putea să participe la Slujba Învierii la capela unității. Episcopia Tulcii, Protoieria Tulcii, precum și parohiile din municipiu Tulcea au sprijinit constant activitatea misionară a preotului unității. In perioada premergătoare Paștelui reprezentanți ai cultelor creștine recunoscute prin lege: Biserica Romano-catolică, Biserica Adventistă de Ziua a șaptea, Biserica Baptistă, au oferit deținuților asistență moral-religioasă, le-au dezvăluit semnificația spirituală a acestor sărbători, le-au oferit daruri celor care nu mai sunt vizitați de familie.

În aceeași perioadă, un grup de 14 deținuți din regim deschis și semideschis au participat la un pelerinaj la Mănăstirea Cocoș din județul Tulcea. Totodată, au fost organizate activități educative dedicate acestei sărbători creștine: atelier de creație și artizanat, cor de cântări bisericești, cor de cântări ai voluntarilor Fundației Stânca Veacurilor, concurs tematic și altele.

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, în conformitate cu OMJ în vigoare, persoanele private de libertate primesc suplimentar un meniu diversificat din produse tradiționale specifice Paștelui.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com