Conecteaza-te pe Twitter

Deţinuţii din Penitenciarul Tulcea muncesc la deszăpezire

În contextul condiţiilor actuale de vreme nefavorabilă, la solicitarea Instituţiei Prefectului Tulcea, Penitenciarul Tulcea pune la dispoziţia comunităţii locale deţinuţi pentru acţiunile de deszăpezire. Începând cu duminică, 26 ianuarie, continuând cu ziua în curs, o brigadă formată din 14 deţinuţi din regimul semideschis, sub escortă, prestează în regim de voluntariat acţiuni de curăţare şi degajare a depunerilor de zăpadă în vederea deblocării căilor de acces din zona Spitalului de Urgenţă Tulcea pentru asigurarea traficului persoanelor şi autospecialelor – ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe. Totodată, prin participarea persoanelor condamnate la acţiuni de acest gen, se urmăreşte dezvoltarea spiritului civic şi de muncă în echipă, dar şi a  sentimentului de apartenenţă la societatea civilă.

Directorul Penitenciarului Tulcea, comisarul şef Ion Feodorof a declarat: ‘pentru întreaga perioadă a condiţiilor extreme cauzate de fenomenele meteorologice nefavorabile, anunţăm disponibilitatea de a asigura forţă de muncă prestată de deţinuţii din custodia noastră pentru acţiunile de deszăpezire conform reglementărilor în vigoare. Persoanele private de libertate pot fi cooptate în acţiuni de voluntariat, cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice’.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.