Conecteaza-te pe Twitter

Deținuți în vizită la Mănăstirea Celic-Dere

0 Shares

În ziua de vineri, 10 aprilie a.c., 10 deținuți din regimurile semideschis și deschis au vizitat Mănăstirea Celic-Dere. Pelerinajul a fost coordonat de preotul capelan al penitenciarului Nicu Partebună în contextul pregătirii spirituale pentru întâmpinarea Sărbătorii Pascale.

Aici grupul de vizitatorii a avut prilejul să cunoască istoricul așezământului și specificul vieții monahale. Însoțiți de educatori din cadrul serviciului de educație și asistență psihosocială din penitenciar și de maica stareță a mănăstirii Celic-Dere, deținuții au vizitat lăcașele de cult, muzeul colecțiilor bisericești cu obiectele sale de valoare istorică, artistică și documentară: picturi în frescă, sculpturi și icoanele de influență slavonă și greacă. Îndrumați de ghidul mănăstirii Celic-Dere deținuții au vizitat și atelierul de țesut covoare, stofe și veșminte sacre.

În interiorul lăcașului de cult, cele zece persoane condamnate au petrecut un timp de liniște, prilej de reculegere și rugăciune pentru nevoile personale și pentru membrii familiilor care îi susțin pe perioada detenției.

La încheierea acestui pelerinaj, preotul capelan al penitenciarului le-a oferit deținuților iconițe și cărți de rugăciune.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.