Iohannis Președintele României

Deputat, Simion Lucian: „Senatul a acceptat în unanimitate proiectul prin care solicit urgentarea modificăriilor legislative prin care și persoanele fizice pot angaja zilieri”

0 Shares

Am susținut în plenul Senatului României motivarea caracterului de “urgență” a proiectului de lege privind modificarea definiției „beneficiarului de lucrări”, astfel încât și persoanele fizice să poată angaja zilieri. Reamintesc faptul că iniţiativa legislativă are drept scop completarea definiţiei  referitoare la beneficiarii de lucrări ce pot angaja zilieri, prin includerea  persoanelor fizice în această categorie și armonizarea legislaței în acest sens, astfel încât, statutul zilierilor care desfășoară activități ocazionale să nu mai fie discriminatoriu.

Caracterul de urgență a fost acceptat în unanimitate iar proiectul de lege propus de mine a intrat pentru procedurile specifice în comisiile de specialitate” ne-a declarat deputatul social democrat Simion Lucian după dezbaterea din Senat.

“Printr-o serie de modificări de legi survenite în perioada anilor  2013 – 2014, a fost eliminată din cadrul definiţiei „beneficiarului”, sintagma „persoană fizică”, fără a exista o justificare serioasă. Așadar, în present, definiţia este de natură a crea un cadru legal discriminatoriu, precum şi prejudicii bugetului de stat, prin imposibilitatea persoanelor fizice de a contracta serviciile zilierilor.

Cu mențiunea că anumite servicii, precum cele sezoniere, din domeniul agriculturii, pomiculturii, viticulturii, silviculturii şi creşterii animalelor, precum şi contractarea unor servicii ocazionale de curăţenie în locuință, nu mai pot fi contractate în mod legal de persoanele fizice care doresc acest lucru, cred că este necesară și urgentă completarea și armonizarea legii privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri” preciza deputatul social – democrat, Simion Lucian Eduard, într-o conferință de de presă de anul trecut.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.