Conecteaza-te pe Twitter

Delta Dunării la Bruxelles

0 Shares

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu sprijinul Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23” a organizat la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, la Cabinetul comisarului european Dacian Cioloș, două evenimente dedicate Deltei Dunării.

Primul, o proiecție de filme despre Deltă, a început la ora 13,00 și s-a derulat în sala Gasperi din clădirea Charlemagne (rue de la Loi 170, Bruxelles) a Comisiei Europene. Proiecția respectivelor pelicule – puse la dispoziție de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” – a fost urmată de o dezbatere cu privire la provocările cu care se confruntă Delta Dunării, precum și despre posibilele soluții pentru păstrarea și promovarea acestui patrimoniu natural unic în Europa, odată cu dezvoltarea comunităților rurale din această zonă. La dezbatere au participat Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, multiplul campion olimpic și mondial de canoe, Ivan Patzaichin și Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Edward Bratfanof.

Cel de-al doilea eveniment a avut loc la Berlaymont, Galeria Președinților (rue de la Loi 200, Bruxelles), și a constat în vernisajul expoziției de afișe pe teme ecologice, intitulată „O șansă Dunării Albastre”. Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, în parteneriat cu Liceul de Artă „George Georgescu” din Tulcea, cu participarea unor licee de artă din țările riverane Dunării, organizează acest concurs de afișe de 15 ani, oferind tinerilor artiști posibilitatea de a deveni promotori ai conservării Dunării și Deltei Dunării. Și asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” a participat la această expoziție cu o serie fotografii din Delta Dunării, realizate de cunoscutul fotograf Dragoș Lumpan, dar și cu un montaj audio-vizual despre Delta Dunării, flora, fauna și sunetele ei. Expoziția este deschisă vizitatorilor până la data de 28 aprilie 2014. Cu prilejul acestor evenimente, Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, dl. Edward Bratfanof, a declarat: „Nicăieri în Europa nu poate fi întâlnit un ţinut cu atât de variate şi numeroase forme ale vieţii. Nu există turist, iubitor al naturii, care să nu găsească în Delta Dunării cea mai inedită si mai valoroasă ofertă pentru pasiunea sa. Delta și oamenii ei nu pot fi separate. De aceea, menirea noastră este ca, împreună cu comunitățile locale, să protejăm diversitatea biologică a acestui ecosistem și, în același timp, să încurajăm dezvoltarea unor activități economice care să fie corelate cu capacitatea de suport a Deltei…”

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.