Conecteaza-te pe Twitter

Delta Dunării: Festivalul Borşului de Pește și Cupa Deltei la Știucă

ANTREC Tulcea, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării ( FOPPDD ) organizează si in 2016 competiția “Cupa Deltei la știucă”, ce are ca obiectiv principal promovarea turismului rural, ecologic si cultural din Delta Dunarii în cadrul „Festivalul Borşului de pește al Deltei Dunării”, eveniment cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.

In-atentia-pescarilor-sportivi

Aceste eveniment se va desfasura in perioada 02-06 noiembrie 2016, in zona localitatii Crisan si vor participa aproximativ 50 de pescari profesionisti si amatori. Competitia se va desfășura pe durata a trei manșe în mediul natural de tip “din barca”, în sistem catch&release (prins, pupat, dat drumul).

În cadrul Festivalului Borşului de peşte al Deltei Dunării, vor fi organizate concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale deltaice preparate de echipe de bucătari de pe întreg teritoriul Deltei, ce se vor întrece în măiestria gătitului pe parcursul a două manşe şi secţiunea „cel mai bun borş de peşte”. Cele trei secţiuni se vor desfăşura pe parcursul a două zile când se va prezenta şi folclorului local de către etniile deltaice şi frumuseţile biodiversităţii Deltei.

În fiecare an minimum 10 echipaje au participat la concurs, fiecare echipaj reprezentând o localitate din Delta Dunării. Echipajele cu tradiţie sunt: Sfântul Gheorghe, Crişan, Sulina, ​Mahmudia, Tulcea, Caraorman, Mila 23.

Câștigătorii Cupei (cei mai uni pescari de știucă ai anului 2015) au fost:

Locul 1 – Catalin Balaban si Sorin Costache
Locul 2- Dan Verbina si Francisc Atila Vaida
Licul 3 – Alexe Gavrila si Adrian Dodita
Premiul de excelenta pentru cea mai mare stiuca – Sorin Costache

Program de desfasurare

 Vineri 2 septembrie

  • amenajare si echipare standuri
  • pregatire si instalare echipe
  • degustare produse traditionale

 Sambata 3 septembrie

 – ora 12- startul competiei gastronomice prima mansa/ prezentare folclor deltaic/ora 16, start a doua mansa/spectacol folclor local/ora 18, jurizare 

Duminica 4 septembrie

– ora 10 –etapa a doua a competitiei gastronomice –cel mai bun bors de peste/ ora 12- jurizare , ceremonia de premiere/sear[ de  folclor deltaic

Program de desfasurare

Ziua a I-a – Vineri 04 noiembrie 2016

-Sosire  participanti

-Cazare la pensiuni loc. Crisan

Ora 17:00

-Sedinta tehnica

Ora 19:00

-Cina

Ziua  a II-a – Sambata  05 noiembrie 2016

Ora 06.30

-Imbarcare pe  nave si  transfer catre refugiul turistic amplasat langa pistele de concurs.

Ora  07.30

-Imbarcare in barcile de concurs – Mic dejun la pachet

Ora 8.00

-Start mansa 1

Ora 11:30

-Sfarsitul primei manse

-Intocmirea fiselor de arbitraj

Pranz, picnic

Ora 13:30

-Imbarcarea in barcile de concurs

Ora 14:00

-Start mansa a II-a

Ora 17:00

-Sfarsit mansa a II-a

-Intocmirea fiselor de arbitraj-mansa a II-a

-Imbarcare nave si transfer catre Crisan

-Cina

Ziua a III-a –  Duminica  06 noiembrie 2016

Ora 06:30

-Imbarcare pe  nave si  transfer catre refugiul turistic amplasat langa pistele de concurs.

Ora 07:30

-Imbarcare in barcile de concurs- Mic dejun la pachet

Ora 08:00

-start manșa a III-a 

Ora 12:00

-Sfarsit manșa a III-a

-Arbitraj

-Pranz , picnic

-Festivitate de premiere. Premiile oferite vor consta in bani si/sau produse oferite de sponsori.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.