Iohannis Președintele României

Danube Delta Rally® 2014: Probe Speciale noi și supraveghere directă din partea Federației Internaționale de Automobilism

0 Shares

Delta-Rally-04Două noi Probe Speciale la ediția 2014 a Danube Delta Rally®. Etapă-candidat la FIA European Rally Trophy 2014, Danube Delta Rally® are loc sub atenta supraveghere a oficialior FIA. Lungimea totală a traseului se ridică anul acesta la peste 550 de kilometri.

Pregătirile pentru cea de-a XV-a ediție a Danube Delta Rally®, care are loc anul acesta între 29 și 31 mai, au intrat în linie dreaptă. Raliul este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, cu susținerea Consiliului Județean Tulcea și a Primăriei Tulcea, dar și cu sprijinul partenerilor tradiționali.

Etapă-cadidat la FIA European Rally Trophy, Danube Delta Rally® are loc sub supravegherea oficialilor Federației Internaționale de Automobilism (FIA), care vor fi prezenți la Tulcea pentru validarea candidaturii pentru 2015. În acest sens, traseul a fost modificat și extins cu două noi Probe Speciale: Ciucurova-Fântâna Mare și Slava Rusa-Babadag. Raliul Deltei cuprinde astfel 14 Probe Speciale, des fășurate pe aproximativ 160 de kilometri, echivalentul a aproximativ 30% din lungimea traseului.

Delta-Rally-02Conceput ca un raliu de macadam, Danube Delta Rally® 2014 păs trează structura din edițiile anterioare. Din cele 14 Probe Speciale, 7 sunt distincte – Telița, Cocoșu, Ciucurova, Slava Rusă, Babadag, Eoliene, Tulcea – desfăușurate în zona centrală a județului. Raliul include și două Probe Super Speciale, care au loc în centrul municipiului Tulcea. Și anul aces ta Parcul de Service și Parcul Închis vor fi amplasate în zona Falezei Tulcea, punct de atracție pentru turiști și participanții internaționali așteptați la eveniment.

Delta-Rally-03“Continuăm proiectul început anul trecut cu sprijinul autorităților locale și ne propunem să aducem Danube Delta Rally® printre competițiile europene cu tradiție. Un prim pas în direcția aceasta este candidatura la FIA European Rally Trophy, pentru care am început deja să ne pregătim: vom avea mai mulți sportivi la start – estimăm 60 de echipaje înscrise, mai multe echipaje străine – am primit semnale de interes din 5 țări – și mai mulți kilometri de probe speciale. Totodată, va fi important să îi avem pe tulceni în public, pentru că acest sport funcționează și cu ajutorul spectatorilor ”, precizează Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally®. Primele recunoașteri pe traseul Danube Delta Rally® vor avea loc între 27 și 29 mai, iar antrenamentele oficiale sunt programate în dupa-amiaza zilei de 29 mai, urmate de startul festiv din Piața Civică. Concursul se va derula în 30 și 31 mai, iar oficialii FIA care vor evalua evenimentul pentru candidatura la European Rally Trophy vor urmări în mod special condițiile de siguranță în des fășurarea raliului, numărul spectatorilor din timpul probelor de concurs, cursivitatea programului competiţei și aspectele tehnice ale raliului.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.