Conecteaza-te pe Twitter

Dacian Cioloș: Pentru zone precum Delta Dunării este nevoie de o strategie integrată, care să aibă în vedere complementaritatea fondurilor europene

0 Shares

Preşedintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu:” Tulcea are la acest moment Strategia Deltei Dunării, singurul ITI (Investiţii Teritoriale Integrate) din România”.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut la sfârșitul săptămânii trecute, o întrevedere cu Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, aflat în vizită de lucru în România.
Cei doi oficiali au discutat despre atragerea fondurilor europene alocate României pentru perioada 2014-2020. Ministerul Fondurilor Europene coordonează procesul de elaborare a documentelor de programare pentru perioada 2014-2020, având rolul de integrator al documentelor realizate de ministerele de linie. Suplimentar, în viitoarea perioadă de programare Ministerul Fondurilor Europene va fi responsabil cu coordonarea sistemului de implementare, în timp ce ministerele de linie vor fi în continuare responsabile cu politicile sectoriale.
„Este important ca, pentru următoarea perioadă financiară 2014-2020, România să creeze un sistem simplu, transparent și accesibil pentru beneficiari. Pentru zone precum Delta Dunării este nevoie de o strategie integrată, care să aibă în vedere complementaritatea fondurilor europene și folosirea eficientă a instrumentelor puse la dispoziție de cadrul european”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș la încheierea intrevederii.
“Cheia succesului în absorbția fondurilor europene este sistemul de implementare, care trebuie să fie eficient și performant. Și, din acest motiv, 2014 este un an cheie, în care trebuie să finalizăm reforma sistemului, pentru a maximiza absorbția fondurilor europene în ambele perioade de programare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul întâlnirii.
Fondurile europene alocate României pentru perioada 2014-2020 se ridică la aproximativ 43 miliarde de euro, din care cele pentru politica de coeziune reprezintă circa 21 miliarde de euro, iar cele pentru agricultură, pescuit și plăți directe în agricultură reprezintă peste 18 miliarde de euro (sume exprimate în prețuri curente 2012).
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.