Conecteaza-te pe Twitter

Cutremur de 5,6 cu un „mecanism ciudat”

Sambata dimineata, primele date primite de la institutele de masurare a seismelor au aratat ca ar fi fost vorba de un cutremur cu magnitudinea de 6,0 – 6,1.Institutul National de Fizica a Pamantului a raportat automat mai multe miscari seismice, inclusiv prin contul de Twitter, cea mai mare masurand 6,0 grade. Ultima raportare a INFP vorbeste despre o intensitate de 5,6 grade si de o adancime de 112 km. Seismul s-a produs loc la orele 2.11, in zona Vrancea, la adancimea de 91,6 kilometri.

Untitled-1

Constantin Ionescu, directorul general al INFP a declarat, pentru Digi24, ca seismul de vineri spre sambata noaptea a fost „destul de semnificativ ca magnitudine” si a avut un mecanism mai ciudat, cu efecte catre nord-estul si estul Romaniei, ceea ce indica o rupere a faliei catre aceasta directie.

Acest seism a avut cam acelasi mecanism ca cel de-al doilea cutremur major din 1990, cel cu magnitudinea de 6,9. Este insa un cutremur de adancime, destul de semnificativ ca magnitudine, a tinut sa precizeze directorul general al Institutului pentru Fizica Pamantului.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.